Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 26

Pinigų švaistymas Pagėgiuose supykdė ir Seimo vadovę: situacija atrodo blogai

Taškymasis mokesčių mokėtojų pinigais Pagėgių savivaldybėje, kuriai vadovauja liberalas Vaidas Bendaravičius, neliko nepastebėtas ir Liberalų sąjūdžio vadovės, Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Visuomenininkas ir žurnalistas Andrius Tapinas antradienį paskelbė skandalingus duomenis iš Liberalų sąjūdžio atstovo valdomos Pagėgių savivaldybės.

Pasak „Laisvės TV“ įkūrėjo, vietos politikai per praėjusią kadenciją degalams išleido 250 tūkst. eurų, o nuvažiavo daugiau nei 1,5 mln. kilometrų, nors savivaldybė yra ganėtinai maža.

Tarp tokių keliautojų ir meras Vaidas Bendaravičius, išvažinėjęs daugiau nei 19 tūkst. eurų, pylęs į degalų baką tiek benziną, tiek dyzeliną.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Pagėgių meras Vaidas Bendaravičius
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Pagėgių meras Vaidas Bendaravičius

Pagėgių meras15min teigė važinėjantis ir su tarnybiniu, ir su asmeniniu automobiliu, tačiau plačiau situacijos nekomentavo ir tvirtino, kad „paruoš atsakymus“.

„Situacija atrodo blogai“

Aprašytas mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas atkreipė ir Seimo pirmininkės, Liberalų sąjūdžio vadovės Viktorijos Čmilytės-Nielsen dėmesį.

Ji15min tvirtino, kad situacija „atrodo blogai“.

„Iš to, kas paskelbta viešai, situacija atrodo blogai. Kaip politikė tokį lėšų naudojimą vertinu neigiamai ir esu įsitikinusi, kad kiekvienas politikas, kuris negali pagrįsti panaudotų lėšų, turi už tai atsakyti“, – pabrėžė partijos ir Seimo pirmininkė.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen

Ji taip pat tvirtino, kad trečiadienį šaukiama Liberalų sąjūdžio valdyba, kuri turėtų aptarti pinigų švaistymo atvejį Pagėgių savivaldybėje.

Partijos vadovė trečiadienį turėtų kalbėti ir dar apie vieną atvejį Zarasų rajone, kai išrinktos merės liberalės Nijolės Guobienės vyras buvo įdarbintas buvusioje jos darbovietėje.

VRK nuotr./Nijolė Guobienė
VRK nuotr./Nijolė Guobienė

Vėliau, situacija pradėjus domėtis žurnalistams, pranešta, kad merės vyras Zarasų profesinėje mokykloje, kurios ilgametė vadovė buvo būtent N.Guobienė, buvo įdarbintas vos savaitei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas