Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 04

Pokštas pavyko: pirkėjas rusų tankui atsirado – norėjo naudoti darbams miške

Juokais paskelbtas siūlymas įsigyti pamuštą rusų tanką, kuris šiuo metu eksponuojamas Vilniaus centre, sulaukė ir rimto susidomėjimo. Vienas vyras svarstė ukrainiečių trofėjų įsigyti darbams miške ir net ketino susirasti vilkiką jam parsigabenti. Tačiau sužinojęs, kad užkibo ant pokštininko kabliuko, pyktelėjęs dingo.
Apipieštas Katedros aikštėje eksponuojamas rusų tankas
Apipieštas Katedros aikštėje eksponuojamas rusų tankas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Norėjo naudoti medžiams traukti

Informaciją apie tariamai parduodamą tanką prieš kelias dienas tinklalapyje „Autoplius“ paskelbė Vilniaus miesto mero patarėjas Karolis Žukauskas.

Nors šis puslapis, kuris skelbiasi esąs lankomiausias transporto skelbimų portalas Lietuvoje, neturi nieko bendro su humoru – jame paprastai lankosi automobilių ieškantys ir juos parduodantys asmenys, iš minėto skelbimo teksto buvo akivaizdu, kad autorius pokštauja.

Ekrano nuotr. iš autoplius.lt/Ironiškas pasiūlymas pirkti tanką internete paskelbtas kartu su panašiais skelbimais apie automobilius
Ekrano nuotr. iš autoplius.lt/Ironiškas pasiūlymas pirkti tanką internete paskelbtas kartu su panašiais skelbimais apie automobilius

Skelbimas atrodo kaip daugelis šiame puslapyje – pateikta nemažai techninės informacijos, pridėta keletas nuotraukų. Tačiau iš jų galima suprasti, kad kalba eina apie tanką, kuris šiuo metu eksponuojamas sostinės Katedros aikštėje.

Taip pat skaitykite: Siūloma „įsigyti“ Ukrainos trofėjų: „Parduodamas beveik puikios būklės tankas T-72B“

K.Žukauskas portalui 15min iš pradžių sakė rimtų užklausų dėl tanko pirkimo nesulaukęs, būta tik klausimų tokiu pačiu stiliumi – juokaujant, pavyzdžiui, ar šaudo ir pan. Prisipažino daugiau gaunantis Rusiją palaikančių asmenų grasinimų.

Tačiau penktadienį jis savo paskyroje „Facebook“ paskelbė pokalbio su žmogumi, atrodo, iš tiesų susidomėjusio galimybe įsigyti tanką, įrašą.

Skelbime K.Žukauskas vietoj savo numerio buvo nurodęs 1482, kuriuo paskambinus galima skirti paramos Ukrainai. Tačiau šis vyras atsiuntė savo numerį, tad jie galėjo pasikalbėti.

Žmogui daugiausia rūpėjo logistiniai pirkimo aspektai – kaip tanką parsigabenti, ar neprisikabins policija (mat „pardavėjas“ tikino, kad jis, nepaisant smulkių defektų, važiuoja, todėl siūlė tiesiog sėsti ir keliauti).

„Įsivaizduojate, kad man leis važiuoti per Vilnių?“ – teiravosi vyras, bet patikino, kad galvos sukti dėl to, kur laikyti neįprastą pirkinį, nereikės, mat turįs sodybą netoli miško.

„Kam norite naudoti? Nesugalvosite užpulti kitų valstybių?“ – savo ruožtu paklausė K.Žukauskas.

„Ne ne, aš – nejaunas žmogus, tokiomis nesąmonėmis neužsiimu“, – tikino pašnekovas. Jis užsiminė turįs miško prie upės, tad tanką naudotų medžiams traukti. Net pasvarstė, kad vamzdį galėtų nupjauti.

Pasidomėjus, ar tanką vairuoti moka, vyras prisipažino, kad ne, bet pridūrė mokantis valdyti ekskavatorių, tad spėjo, kad įgūdžių pakaktų.

K.Žukauskas, prieš galutinai suderėdamas „pirkimą“, suspėjo perklausti pašnekovo, kam priklauso Krymas. Vyras iš pradžių kiek pasimetė dėl tokio staigaus posūkio pokalbyje, bet paskui užtikrintai atsakė: „Ukrainai, nu tai kieno yra…“

Šis klausimas dažnai užduodamas norint išsiaiškinti žmogaus poziciją dėl Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą. Kaip žinoma, į Lietuvą atgabentas tankas paskatino ne vieną provokaciją, už kurių stovėjo prorusiškai nusiteikę asmenys.

Galiausiai buvo sutarta, kad pirkėjas susiras vilkiką, kuris galėtų nugabenti tanką iki jo sodybos, ir šeštadienį perskambinsiantis. Jau vėliau K.Žukauskas nusiuntė žinutę, kad skelbimas tebuvo pokštas, bet vietoj atsakymo vyras jo numerį užblokavęs.

Provokacijos – viena po kitos

Ukrainos karių sunaikintas Rusijos tankas nuo praėjusio penktadienio eksponuojamas automobilių stovėjimo aikštelėje šalia Katedros aikštės Vilniuje. Čia jis stovės iki kovo 16 d.

Trofėjinį tanką Vytauto Didžiojo karo muziejui Kaune iki šių metų pabaigos paskolino Kyjivo karo muziejus.

Jis nuo pradžių ėmė kelti aistras. Sekmadienį jau sutemus ant tanko buvo išdėliota raudonų gvazdikų, taip greičiausiai siekiant pagerbti agresorę Rusiją.

Taip pat skaitykite: Ukrainiečių pamuštą rusų tanką raudonais gvazdikais apdėlioję asmenys – policijos akiratyje

Policija ėmė aiškintis, kas dėjo gėles, kuriomis įprastai pagerbiamos Antrojo pasaulinio karo aukos rusams minint vadinamąją pergalės dieną gegužės 9-ąją.

Teisena pradėta dėl nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimo ar demonstravimo. Už tai gresia bauda nuo 300 iki 700 eurų.

Tą pačią dieną kilo ir konfliktas – ryte vienas asmuo, padėjęs gėlių, kitam sudavė kumščiu į veidą. Dėl to pareigūnai taip pat pradėjo tyrimą. Smurtautojas jau nustatytas.

Pirmadienį gėlių ant tanko vėl atsirado. Akibrokštai tuo nesibaigė – vėliau dvi senjorės atnešė žvakių, tankas išpaišytas aerozoliniais dažais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas