Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 10 30

Pirmas blynas: Helovino šventę Klaipėdoje surengė pačios mamos

Klaipėdoje penktadienį pirmą kartą surengta Helovino šventė. Ją organizavo kelios iniciatyvios mamos. Renginys netruko sulaukti palaikymo, į šventę sugužėjo keli šimtai klaipėdiečių, kelios dešimtys jų paisė organizatorių sąlygų: pasipuošti kostiumu, atsinešti išskaptuotą moliūgą ir krepšelį saldainių.
Helovino Klaipėdoje akimirkos
Helovino Klaipėdoje akimirkos / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Helovinas Moliūgai

Mintis surengti šį renginį kilo klaipėdietei Ginvilei Šabrauskienei. Ji subūrė bendraminčių būrelį ir surengė Klaipėdoje pirmą Helovino šventę. Ruoštis jai moterys pradėjo prieš porą mėnesių.

„Mintis kilo, nes švęsdavome užsidarę už uždarų durų savo nameliuose – su kostiumais, su moliūgais, gražiai paminėdavome. Va ir mano vaikutis aprengtas Moliūgėliu. Taip ir kilo ta idėja, – pasakojo G.Šabrauskienė, – Susitarėme su keletu mamyčių, kad pradėsime šiokį tokį renginuką, tikėjomės, kad susirinks daugiausiai 50 žmonių, bet pamatėme, kad renginys labai susilaukė populiarumo. Tikriausiai žmonės irgi švenčia už uždarų durų“.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Helovino Klaipėdoje akimirkos
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Helovino Klaipėdoje akimirkos

Iniciatyvios mamos sumanė vaikams žaidimų, surado animatorių, pasirūpino simboliška garso technika, papuošimais.

„Programėlė tokia: žaidimai, saldainiavimas, balionų lankstymas, ieškynės prizų, moliūgų įžiebimas. Pirmų metų programa kukli, žiūrėsime, kaip kitąmet bus“, – sakė viena iš organizatorių.

Savivaldybė šiemet prie šventės neprisidėjo, tačiau, anot G.Šabrauskienės, palaimino šventės rengimą ir galbūt prisidės kitais metais.

Daugiausiai pasidabinusių kostiumais šventėje būta vaikų. Jie noriai leidosi į lobio paieškas ir džiaugėsi radę po lapais paslėptų saldainių. Nešini kibirėliuose ar krepšeliuose pripildytų saldumynų į šventę atėjo ir patys klaipėdiečiai – jie keitėsi ir vaišinosi saldainiais. Pievelę nušvietė ir per 30 miestiečių suneštų moliūgų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas