Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 15

Plungės technologijų ir verslo mokyklos direktorių pribloškė anonimų mestų kaltinimų lavina

Darbuotojų išnaudojimas savo namo statybose, tarnybinio automobilio naudojimas tarsi nuosavo, pinigų švaistymas, savivalė – tokiais prasižengimais kaltinamas Plungės technologijų ir verslo mokyklos direktorius Audrius Misiūnas. Šis visus kaltinimus pavadino melu.
Plungės technologijų ir verslo mokykla
Plungės technologijų ir verslo mokykla / Plungestvm.lt nuotr.
Temos: 2 Insinuacija Plungė

Plungės technologijų ir verslo mokyklos bendruomenės nariai ketvirtadienio rytą išplatino laišką, kuriame reiškė pasipiktinimą savo direktoriumi. Laiškas adresuotas žiniasklaidos priemonėms, Švietimo ir mokslo ministerijai, Seimo pirmininkui, Seimo nariams.

Laiške teigiama, jog direktoriaus nuolat nėra darbe, esą mokiniai net skundžiasi, kad iš viso nemato A.Misiūno ir klausia, ar jis nėra miręs.

Įdarbindavo gimines?

Dešimtmetį mokyklai vadovaujantis A.Misiūnas kaltinamas psichologiniu smurtu prieš darbuotojus. Piktinamasi, kad šioje mokykloje su darbuotojais sudaromos terminuotos sutartys ir jos vis pratęsiamos. Pažymima, kad Liberalų sąjūdžiui priklausantis ir Plungės tarybos nariu esantis A.Misiūnas įdarbina savo partijos kolegas, giminaičius.

„Mokyklos bendruomenei nėra suprantama, kodėl ūkio dalies darbuotojai turi darbo metu keliauti į jo naujai statomą namą ir nemokamai dirbti? Vedžioti elektros instaliacijas, „sukti gipsus“, dažyti, pjauti žolę, ravėti daržus ar net su mokyklos traktoriais jam nuo kiemo nustumdyti sniegą? Visus susodina į mokyklos transportą (autobusiuką) ir veža į jo valdas...“, – rašoma išplatintame laiške.

Mokyklos automobiliu – lyg savu

Laiške piktinamasi, kad direktorius mokyklai priklausančiu automobiliu naudojasi lyg savu. Važinėja juo ir savaitgaliais, mokyklos garaže esą stovi tik tada, kai atvyksta tikrintojai. Juo neva važinėja į posėdžius Plungės rajono savivaldybėje, važiuoja į Palangą.

A.Misiūnas kaltinamas iš mokyklos lėšų perkantis maistą, vyną, kaklaraiščius. Esą į namus nešasi ir valgyklos maistą.

Moksleivių mažiau nei sąraše?

Laiško autoriai pastebi, kad mokykloje yra kur kas mažiau mokinių nei deklaruojama. „Dauguma po 12 klasių įstoja, iš viso neina į mokyklą, o gauna ir stipendiją, ir profesinį diplomą“, – rašoma laiške.

Teigiama, kad ir patys mokytojai mokėsi šioje profesinėje mokykloje ir siekė amato.

Kai kurie pedagogai sugeba dirbti šioje mokykloje net 2,5 etato.

„Mes bijome prasižioti, nes jis Plungėje įtakingas, yra tarybos narys – liberalas, todėl daro, ką nori“, – rašoma laiške. Bendruomenė neslepia, kad tokiam žingsniui juos įkvėpė drąsus moksleivių protestas „Laisvės“ gimnazijoje, kai sukilę mokiniai siekė susigrąžinti atleistą pedagogą ir nuvertė direktorę.

Direktorius: „Prisigalvoti galima bet ką“

15min susisiekė su mokyklos direktoriumi A.Misiūnu. Jis tikino nieko nežinąs apie galimą sukilimą bendruomenėje ir išplatintą laišką.

Plungestvm.lt nuotr./Audrius Misiūnas
Plungestvm.lt nuotr./Audrius Misiūnas

„Man tai naujiena. Tačiau anoniminių laiškų gali būti visokių. Gal kažkas kerštauja. Pasižiūrėjo žinias ir nusprendė taip savo pyktį išlieti. Esu reiklus, griežtas vadovas. Gal kažkam neįtikau. Kas dabar sužinos, kas čia rašė tą laišką“, – svarstė direktorius. Anot jo, išdėstyti teiginiai – prasimanymas.

„Aš jokių statybų neturiu. Gyvenu pats kaime. Mokinių skaičiaus dirbtinai didinti mums nereikia, nes mokinių ir taip daug turime. Jų netrūksta“, – teigė A.Misiūnas.

Šiuo metu mokykloje dirba apie 115 žmonių, iš jų apie 60 – pedagogai. Čia ir Rietavo skyriuje mokosi apie 730 žmonių.

„Buvo toks atvejis, kai matematikos mokytoja mokėsi apdailininko specialybės. Mokykloje nemažai vyresnių nei dvidešimties metų mokinių, kurie siekia specialybės“, – pasakojo A.Misiūnas.

Anot jo, dabar tapo madinga išplatinti anoniminius laiškus ir „iš šalies stebėti bei kikenti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas