Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 23

Po 15 metų iš Rokiškio psichiatrinės paleistas žudikas vėl nusikalto – mama nakčiai iš baimės net užsirakindavo

Vasarį Kauno apylinkės teisme baigta nagrinėti byla, kurioje kaimyną sumušęs L.M. pripažintas nepakaltinamu, jam paskirtas stacionarus gydymas. Paaiškėjo, kad L.M. prieš tai prievartavo, žudė, smurtavo ir už tai Rokiškio psichiatrinėje ligoninėje praleido 15 metų, o paleistas į laisvę jis nustojo gerti vaistus ir vėl ėmė kelti pavojų visiems aplinkiniams. Štai mama sūnaus taip bijojo, kad miegodavo užsirakinusi.
Rakinamos durys
Rakinamos durys/ Asociatyvi nuotr. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Remiantis bylos medžiaga, 2023 m. birželio 5 d. apie 22.15 val. Kaune L.M. tyčia vieną kartą ranka sudavė kaimynui M.B. į kairę ausį, taip sukeldamas jam fizinį skausmą, padarydamas patinimą, poodinę kraujosruvą ir paviršinį odos nubrozdinimą.

Nukentėjusysis papasakojo, kad tą dieną grįžo iš Vilniaus po operacijos ir užvažiavo pas L.M. pasiimti skolos – buvo pasiskolinęs 90 eurų. Tuomet, nieko nesakęs, L.M. jam trenkė į galvą be jokios priežasties. Nuo smūgio nukrito. Jam buvo praskelta galva. Negana to, L.M. neleido atsistoti, išsitraukė peilį ir pagrasino perpjauti gerklę, susidoroti. Taip pat pasakė, kad yra nepakaltinamas ir už tai jam nieko nebus.

Tuomet L.M. pats iškvietė policiją bei greitąją, atsiliepusią Bendrojo pagalbos centro 112 darbuotoją dar spėjo išvadinti varna ir durne. Atvykusioms spec. tarnyboms L.M. pareiškė, kad tai M.B. jį puolė peiliu.

Po šio įvykio M.B. ikiteisminio tyrimo metu net bijojo akistatos su L.M. Iš baimės iš pradžių net atsisakė medikų pagalbos, pareigūnams teigė neturintis jokių pretenzijų.

Nustojo gerti vaistus

Teisme parodymus davusi L.M. mama teigė, kad paleistas iš ligoninės sūnus nustojo vartoti vaistus, nes laikė juos nuodais. Tuomet viskas ir prasidėję:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas