Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 21 /16:21

Po 15min publikacijos atleidžiamas „Vilniaus vystymo kompanijos“ vadovas Renatas Dūdonis

Vilniaus savivaldybės įmonės „Vilniaus vystymo kompanija“ (VVK) vadovas Renatas Dūdonis atleidžiamas iš posto. Toks sprendimas priimtas įvertinus 15min atskleistą istoriją, kurioje didelį plotą žemės Vilniaus centre užvaldė R.Dūdonio svainis.
„Vilniaus vystymo kompanijos“ vadovui Renatui Dūdoniui artimi asmenys dalyvavo, prokurorų nuomone, neteisėtame didelio žemės ploto Vilniaus centre užvaldyme
„Vilniaus vystymo kompanijos“ vadovui Renatui Dūdoniui artimi asmenys dalyvavo, prokurorų nuomone, neteisėtame didelio žemės ploto Vilniaus centre užvaldyme / ELTA / regia.lt nuotr.

Apie R.Dūdonio atleidimą 15min pranešė Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas Aleksandras Zubriakovas. VVK vadovo paslaugų atsisakyti nutarė įmonės valdyba.

„R.Dūdonis atleidžiamas nuo balandžio 23 d.“, – sakė A.Zubriakovas. Pasak jo, laikinai įmonei vadovauti patikėta VVK Bendrųjų reikalų tarnybos vadovei Ugnei Jasinskaitei, o netrukus bus skelbiama vieša atranka VVK vadovo pareigoms užimti. Tarp kitko, U.Jasinskaitė – buvusi Seimo nario ir R.Šimašiaus bendražygio Liberalų sąjūdyje Gintaro Steponavičiaus žmona.

„R. Dūdonis vadovavo įmonei nuo 2009 metų, subūrė puikią komandą ir užtikrino sklandžią įmonės veiklą valdant vykdomus projektus, tačiau dabartinėje situacijoje įmonei reikia naujos lyderystės ir naujo vadovo, kuris ne tik tęstų vykdomus darbus, bet ir užtikrintų įmonės veiklos bei funkcijų plėtrą“, – taip VVK vadovo pasitraukimą savivaldybė nušvietė oficialiame pranešime.

VVK valdyba jau trečią kartą vertino R.Dūdonio veiklą. Pirmąsyk vertinta VVK veikla vadinamojo auksinio betono luito istorijoje – kai VVK pardavė dviejuose sklypuose Žvėryne įregistruotą statybinę šiukšlę, o tuo pasinaudoję naujieji jos savininkai išsinuomojo apie pusę hektaro valstybinės žemės. Tąsyk VVK veikloje valdyba broko nerado.

Antrąsyk R.Dūdonis vertintas jau atskleidus, kaip jo svainis Mantas Kurlianskas ir VVK direktoriaus patarėjas Vadimas Mitruščėnkovas dalyvavo perimant didelį plotą žemės Konstitucijos prospekte, priešais Vilniaus savivaldybę. Iš pradžių VVK valdyba nutarė atsakomybę perkelti etikos sargams ir kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK). Tačiau VTEK atsakė, jog R.Dūdonio veikla – Vilniaus savivaldybės kompetencija. Taip R.Dūdonis vertintas jau trečią kartą. Kaip paaiškėjo, trečias kartas buvo lemiamas.

15min nuotr./Žemės Konstitucijos prospekte užvaldymo schema
15min nuotr./Žemės Konstitucijos prospekte užvaldymo schema

Meras R.Šimašius ne sykį reiškė nepasitenkinimą R.Dūdonio veikla. Po VVK valdybos sprendimo kreiptis į VTEK, meras netgi viešai pareiškė nematantis galimybių VVK vadovui toliau užimti einamas pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas