Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 08 /10:46

Po A.G.Astrauskaitės sugrįžimo mokyti – tarnybinis patikrinimas mokykloje

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sako nesuprantanti, kaip „skandalingai pagarsėjusi“, kaltinimų riaušių organizavimu ir provokavimu sulaukusi mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė grįžo į darbą Vilniaus „Juventos“ gimnazijoje. Ministrė teigia, kad mokykloje dėl pedagogės sugrąžinimo į pareigas bus atliktas tarnybinis patikrinimas.
Astra Genovaitė Astrauskaitė
Astra Genovaitė Astrauskaitė / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Portalas Lrt.lt pirmadienį pranešė, kad A.G.Astrauskaitė į pareigas mokykloje sugrįžta nuo antradienio. Gimnazijos vadovė Lrt.lt sakė, kad A.G.Astrauskaitę teko priimti, nes mokykloje trūko lituanisto.

Darbo sutartyje su A.G.Astrauskaite įrašytos dvi sąlygos – ugdymo proceso metu neskleisti savo politinių pažiūrų ir nedalyvauti politinėje veikloje.

Antradienį žurnalistams ministrė sakė, kad, jos nuomone, „tokie mokytojai neturėtų mokyti mūsų vaikų“.

„Ir tai yra vertybinė pozicija, ne procedūrinė pozicija. Mes norime, kad pilietinis ugdymas vyktų aktyviai mokyklose, vaikai augtų atsakingi, lojalūs savo valstybei, mylintys savo valstybę, tai didele dalimi priklauso nuo to, kas juos moko“, – kalbėjo J.Šiugždinienė.

Pirmadienio vakarą į šį įvykį švietimo ministrė sureagavo ir feisbuke.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Jurgita Šiugždinienė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Jurgita Šiugždinienė

„Nesuprantu, kaip gali atsitikti, kad skandalingai pagarsėjusi Astra Astrauskaitė vėl priimta dirbti į mokyklą mokytoja. <...> Tiesiog neturiu žodžių. Ji buvo kaltinama riaušių organizavimu ir provokavimu. Atsisakė skiepytis, nesutiko reguliariai testuotis nuo koronaviruso. Kažkada dažais apipylė Lukiškių aikštėje tuo metu buvusios „Laisvės kalvos“ memorialo maketą. Turėjo ir daugiau reikalų su policija. Ir dabar ji vėl priimta mokyti vaikus“, – rašė ji.

J.Šiugždinienė teigė nesuprantanti tokio Vilniaus „Juventos“ gimnazijos direktorės poelgio.

„Nesuprantu ir pasiaiškinimo, kad nerado kito mokytojo. Įdomu, kaip mokytojo buvo ieškoma. Ministerija turi duomenų bazę, kurioje visos mokyklos yra kviečiamos skelbti apie laisvas vietas, esančias mokyklose. Ši mokykla apie laisvą darbo vietą šioje duomenų bazėje neskelbė. Kiek mes žinome, apie laisvą darbo vietą nebuvo paskelbta ir Užimtumo tarnyboje. Vilniaus miesto savivaldybė informavo, kad jų svetainėje taip pat nebuvo skelbimo apie darbo vietą“, – rašė ministrė.

J.Šiugždinienė sako, kad direktorės teiginiai, jog niekas daugiau nenorėjo dirbti mokytoja, todėl priėmė vienintelę kandidatę, jos neįtikina.

Ministrė informavo, kad Vilniaus miesto savivaldybės vadovai ją patikino, jog „Juventos“ gimnazijoje bus atliktas tarnybinis patikrinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas