Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 25 /2021 10 26

Sunkiai atsigaunančias sanatorijas gąsdina nauji valdžios sumanymai: „Pasaulis eina kita kryptimi“

„XXI amžiuje atsirado kovido rykštė, turime susitelkti į tai, o einame priešinga linkme“, – sako „Versmės“ sanatorijos vadovė Rasa Noreikienė. Taip ji komentuoja valdžios planus mažinti sanatorijų teikiamas reabilitacijos paslaugas, kurias perimtų ligoninės ir ambulatorijos. Jai antrina ir „Eglės“ sanatorijų vadovas Artūras Salda. Pernai pastaroji sanatorija dėl pandemijos buvo priversta atleisti apie 350 darbuotojų. Ir nors šiemet apie 100 jų vėl pakviesti dirbti, sanatorijos po pandemijos atsigauna pamažu. Lietuvos kurortų asociacijos prezidentė Nijolė Dirginčienė sako, jog sanatorijos atsigauna, bet ant kojų dar nepakilo, o valstybės kuriama politika neramina.
Reabilitacija
Reabilitacija / 123RF.com nuotr.

Penktadienį Birštone vyko tarptautinė konferencija, kurioje diskutuota apie kurortų ir sveikatingumo verslo stiprinimą Lietuvoje popandeminiu laikotarpiu.

COVID-19 pandemija aštriai paveikė sanatorijas, reabilitacijos įstaigas, sveikatingumo centrus, o naujos gairės valstybiniu mastu neramina sanatorijas, mat daugelis pacientų sveikatintis kurortuose ateity gali ir nebeturėti galimybės. Reabilitacinės paslaugos jiems bus pasiūlytos ligoninėse ar ambulatorijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito