Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 07 17

Po koronaviruso atvejų Kėdainiuose skubiai sušauktas komisijos posėdis: patvirtino rekomendacijas

Per dvi dienas Kėdainiuose išaiškėjo du koronaviruso atvejai. Liepos 16-ąją 53 metų Akademijos miestelio gyventoja sužinojo apie teigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą. Nustatyta, kad ji užsikrėtė nuo kito sergančio asmens.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123RF.com nuotr.

Penktadienį ryte buvo sužinota ir apie dar vieną koronaviruso atvejį šiame krašte, o ligos šešėlis atslinko iki pat savivaldybės. Nustatyta, kad didelės įmonės darbuotojas artimą kontaktą turėjo su 27 asmenimis iš darbovietės, laisvalaikio ir asmeninės aplinkos. Dėl susiklosčiusios padėties savivaldybė skubiai sušaukė Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdį, kuriame patvirtino rekomendacijas krašto valdžios institucijoms, įmonėms ir gyventojams.

„Per anksti atsipalaidavome“

Ilgą laiką Kėdainiai laikėsi puikiai – vos keli koronaviruso atvejai, sergantieji turėjo besimptomes arba lengvas ligos formas. Panašu, kad tai leido atsipalaiduoti, kaip sako savivaldybės administracijos direktorius ir komisijos pirmininkas Arūnas Kacevičius, per anksti. Ir nors priverstinio savęs ir aplinkinių saugojimo neįvesta, rajono savivaldybė pakartojo griežtas rekomendacijas gyventojams, įmonėms bei renginių organizatoriams.

„Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje kalbėjome su ligoninės, PSPC vadovais, Visuomenės sveikatos centro atstovais.

Panašu, kad per anksti nusiraminome.

Mūsų patvirtintos rekomendacijos nėra privalomojo pobūdžio. Visgi ir centrinė valdžia griežtų reikalavimų netaiko, likę tik rekomendacinio pobūdžio nurodymai. Tačiau aišku, kad rekomendacijų paisyti tikrai būtina“, – kalbėjo A.Kacevičius.

Jis pridūrė, kad savivaldybės darbuotojas, turėjęs kontaktą su sergančiu asmeniu, bus ištirtas dėl koronaviruso. Jei tyrimas bus neigiamas, asmuo tęs darbus, o jei teigiamas – bus nustatyti kontaktiniai asmenys savivaldybėje bei artimoje aplinkoje, viskas vyks pagal protokolą.

Kokios rekomendacijos?

„Rekomenduojame įstaigoms, organizacijoms, prekybos vietoms užtikrinti gyventojų aptarnavimą laikantis visų karantino metu įvestų saugumo principų: dėvėti apsaugines kaukes, laikytis saugaus 2 metrų atstumo, vėdinti patalpas, dezinfekuoti rankas bei paviršius, laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo.

Viešojo transporto įmonėms rekomenduojame reguliariai vykdyti transporto priemonių dezinfekciją, vairuotojai turi turėti dezinfekcinius skysčius.

Patvirtinome rekomendacijas renginių organizatoriams. Ypač uždarų renginių metu žiūrovai, jei įmanoma, ir atlikėjai, taip pat aptarnaujantis personalas turi dėvėti kaukes, turi būti užtikrinta galimybė dezinfekuoti rankas, reikia išlaikyti saugius atstumus, be jokios abejonės neleisti asmenų, kuriems pasireiškia viršutinių kvėpavimo takų infekcijos požymiai.

Gyventojams rekomenduojame vengti nebūtino būriavimosi, o jei to išvengti nepavyksta – dėvėti apsaugines kaukes.

Panašios rekomendacijos taikomos savivaldybės administracijai, vykdant gyventojų aptarnavimą. Taip pat mes, savivaldybė, gyventojams, kuriems rekomenduojama atlikti COVID-19 tyrimą, bet kurie neturi galimybės saugiai nuvykti išsitirti, organizuosime nuvežimą į mobilųjį patikros punktą Kaune arba į Karščiavimo kliniką PSPC“, – informavo A. Kacevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas