Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 06 23

Po Rusijos veiksmų – buvusios Sakartvelo ambasadorės Chatunos Salukvadzės kreipimasis į lietuvius

Rusijai uždraudus šalies oro linijoms vykdyti skrydžius į Sakartvelą ir šios šalies oro bendrovių skrydžius į Rusijos oro uostus, buvusi Sakartvelo ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadzė feisbuke pasidalijo raginimu lietuviams rinktis šią šalį kaip atostogų kryptį.
Khatuna Salukvadze
Khatuna Salukvadze / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Brangūs lietuviai, draugai, mano antrosios tėvynės piliečiai! Vakar Putinas uždraudė Rusijos oro linijų skrydžius į Sakartvelą, uždraudė rusų turistams vykti į Sakartvelą.

Kaip ir prieš tai, per ilgą laikotarpį tai tik sustiprins mano šalies ekonomiką, diversifikuos ir pakels standartus! Aš žinau kaip stipriai Jūs mylite Sakartvelą, ir gerai žinote, kad lietuvių turistai čia patys mylimiausi. Todėl prašau – tęskite keliones į Sakartvelą, atvažiuokite dažniau ir patarkite savo draugams aplankyti jį. Būkime kartu ir nenusileiskime agresoriaus patyčioms ir šantažui! Sakartvelas Jūsų širdyse!“, – rašo ji socialiniame tinkle „Facebook“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsaką, kuriuo nuo liepos uždraudė šalies oro linijoms vykdyti skrydžius į Sakartvelą, pasirašė penktadienį.

Šeštadienį nueita dar toliau – Rusija paskelbė nuo liepos 8 dienos stabdanti Gruzijos oro bendrovių skrydžius į jos oro uostus.

„Šio (skrydžių) sustabdymo priežastis – būtinybė užtikrinti pakankamą oro susisiekimo saugumo lygį, taip pat (Gruzijos oro bendrovių])įsiskolinimai“, – tokį paaiškinimą pateikė Rusijos susisiekimo ministerija.

Rusijos tarnybos paragino kelionių agentūras nebepardavinėti kelionių į Gruziją ir paragino rusų turistus grįžti namo.

Ketvirtadienį vakare prie Sakartvelo parlamento susirinko apie 10 tūkst. protestuotojų, kai kurie prasiveržė pro policijos užtvaras ir pateko į parlamento kiemą.

Sakartvelo politikos instituto programų vadovė Renata Skardžiūtė-Kereselidze 15min šią savaitę teigė, kad kartvelus supykdė leidimas prieštaringai vertinamam rusų deputatui Sergejui Gavrilovui atvykti į Sakartvelą ir kalbėti iš parlamento pirmininko vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas