Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 18 /14:45

Po Seimo rinkimų „nukraujavusi“ Vilniaus taryba atsinaujino: prisiekė devyni nauji nariai

Vilniaus miesto savivaldybės taryba itin pajuto Seimo rinkimus – vietoj išrinktų parlamentarų trečiadienį prisiekė devyni nauji tarybos nariai. Dėl karantino jų priesaika nėra tokia iškilminga, kaip būdavo anksčiau, kadangi prisiekti šiems miesto politikams teko tik mero ir Vyriausiosios rinkimų komisijos nario Valdemaro Urbano akivaizdoje. Kiti tarybos nariai posėdyje dalyvauja nuotoliniu būdu.
Tomas Gulbinas
Tomas Gulbinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tapo Seimo nariais

Po Seimo rinkimų Vilniaus tarybą paliko devyni jos nariai iš skirtingų frakcijų. Daugiausia – iš valdančiajai daugumai priklausančių Laisvės, Darbo ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijų.

„Džiaugiuosi, kad stipri savivalda užaugina naujos kartos politikus – drąsius, darbščius ir tvirto stuburo. Neabejoju, kad Tarybos nariai, tapę dabar jau Seimo nariais, kaip atsakingai dirbo vilniečiams, taip dabar atsakingai dirbs Lietuvos žmonėms, o atsinaujinusi miesto taryba dar veržliau dirbs miestiečių labui, užtikrins darbų tęstinumą ir negailės jėgų, kad Vilnius dar labiau būtų tas miestas, kuriame kiekviena idėja gali būti įgyvendinta“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Posėdį, kuriame prisiekia naujieji tarybos nariai, galite stebėti čia:

VIDEO: Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdis nr. 28

Labiausiai „nukraujavo“ Laisvės partijos frakcija, kurią paliko net penki atstovai. Štai buvęs vicemeras Vytautas Mitalas jau tapo Seimo pirmininkės pavaduotoju. Kasparas Adomaitis įvardijamas kaip kandidatas į susisiekimo ministrus, Evelina Dobrovolska – į teisingumo ministres.

Taip pat į Seimą išrinkti ir šios frakcijos buvę nariai Monika Ošmianskienė bei Tomas Vytautas Raskevičius, tapęs frakcijos seniūnės, kuria išrinkta buvusi mero Remigijaus Šimašiaus patarėja Ieva Pakarklytė, pavaduotoju.

Juos sostinės taryboje pakeitė Tomas Gulbinas, kuris turėtų tapti ir vicemeru, Andrius Katinas, iš administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigų pasitraukusi Rita Balčiūnienė, Domininkas Velička ir Brigita Guobė. Ji tapo ir Laisvės frakcijos vadove.

Taip pat iš valdančiosios daugumo vieną narį į Seimą išleido Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija – Arūną Valinską joje pakeitė Vytautas Budreika.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naujų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių priesaika
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naujų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių priesaika

Darbo partijos frakcija irgi keičiasi – į Seimą pateko Ieva Kačinskaitė-Urbonienė ir Aidas Gedvilas, vietoj jų į Vilniaus tarybą atėjo Larisa Dmitrijeva ir Sergejus Popovas.

Negausioje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijoje irgi keičiasi vienas narys – vietoj Luko Savicko prisiekė Taurimas Valys.

Sveikino ir su gimtadieniais

Priesaikos vyko laikantis saugumo reikalavimų – prisiekę tarybos nariai nespaudė rankų nei VRK atstovui, nei merui, po kiekvienos priesaikos stalas dezinfekuojamas, pakeičiamas permatoma uždanga, gulinti ant Lietuvos Respublikos Konstitucijos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naujų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių priesaika
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naujų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių priesaika

Vienas tarybos narys – D.Velička – buvo pasveikintas dviem progomis: jis ne tik tapo nauju tarybos nariu, bet ir ką tik šventė jubiliejų, tad gėlių gavo ir dėl to. „Pirmą kartą gyvenime žmonai tiek rožių parnešiu“, – dėkodamas juokavo naujasis tarybos narys.

Gimtadienio proga sveikinta ir R.Balčiūnienė, kurią pirmiausia taryba atleido iš administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigų, o tada jau ji galėjo prisiekti kaip tarybos narė.

Trumpai – apie naujus tarybos narius

Nuo 2019 metų iki šiol buvusi Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotoja, Laisvės partijos narė, R.Balčiūnienė yra baigusi Edukologijos universitetą ir įgijusi geografijos magistro laipsnį, geografijos mokytojo metodininko kategoriją.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rita Balčiūnienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rita Balčiūnienė

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys, 32-ų metų Vytautas Budreika baigė VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutą ir įgijo lyginamosios politikos magistro laipsnį. Politikas yra Krašto apsaugos savanorių pajėgų savanoris, Šaulių sąjungos narys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Budreika
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Budreika

Darbo partijos narė Larisa Dmitrijeva Vilniaus miesto savivaldybės Taryboje ne naujokė – dirbo 2007–2011 m. Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nare, o 2012–2016 metais buvo Seimo nare. Vilniaus universitete politikė baigė Teisės studijas, šiuo metu dirba Vilniaus miesto Santaros gimnazijoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Larisa Dmitrijeva
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Larisa Dmitrijeva

Taryboje prisiekęs kandidatas vicemero pareigoms užimti Tomas Gulbinas jau antrą kartą toje pačioje kadencijoje tapo tarybos nariu. Pernai jis ėjo tarybos Aplinkos ir energetikos komiteto pirmininko pareigas, kol 2020 metų vasarį tarybos nario mandato turėjo atsisakyti dėl ketinimo sugrįžti į diplomatinę tarnybą. T.Gulbinas baigė Vilniaus universiteto Teisės fakultetą, 1993–1994 metais mokėsi Liono universiteto (Prancūzija) teisės fakultete, turi sukaupęs daugiau nei dvidešimties metų (1993–2014 m.) patirtį darbo Lietuvos diplomatinėje tarnyboje, 1995–2000 metais dirbo Briuselyje, 2007–2010 metais – Vašingtone. 2015–2018 metais ėjo „Google“ atstovo ryšiams su Centrinės ir Rytų Europos vyriausybėmis pareigas. 2020 metų kovo – rugpjūčio mėn. buvo kompanijos „Bolt“ mikromobilumo politikos vadovas.

Laisvės partijos narė Brigita Guobė Vytauto Didžiojo universitete įgijusi politikos mokslų bakalauro kvalifikacinį bei diplomatijos ir tarptautinių santykių magistro kvalifikacinį laipsnius. Nuo 2007 iki 2013 metų dirbo tarptautinėse kompanijose Estijoje ir Nyderlanduose. Nuo 2017 metų Vilniaus miesto Tarybos nario visuomeninė padėjėja. Yra profesionali felinologė. Aktyviai propaguoja donorystės idėjas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Brigita Guobė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Brigita Guobė

Laisvės partijos narys Andrius Katinas Vilniaus miesto savivaldybės Taryboje ne pirmą kartą – jau dirbo ir 2015 – 2018 metų kadencijoje. Politikas yra baigęs Edukologijos universitetą, šiuo metu vykdo individualią veiklą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Katinas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Katinas

Darbo partijos narys Sergejus Popovas yra baigęs Mykolo Romerio universiteto Teisės studijas. Šiuo metu yra įmonės „Juniver“ vadovas, Nemokumo administratorių rūmų narys ir Lietuvos esperantininkų sąjungos narys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sergejus Popovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sergejus Popovas

38-erių Taurimas Valys Vilniaus universitete yra baigęs Tarptautinių santykių ir politikos mokslų studijas, vėliau Mykolo Romerio universitete įgijo Teisės magistro laipsnį. Šiuo metu dirba Vilniaus universitete finansų programų partnerystės docentu, VU verslo mokyklos mokymosi visą gyvenimą projektų grupės vadovu, verslumo, projektų finansavimo ir verslo analizės ekspertu, startuolių finansavimo mentoriumi.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Taurimas Valys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Taurimas Valys

Laisvės partijos narys Domininkas Velička yra baigęs Vilniaus universiteto fizikos studijas, 2000–2004 metais buvo Seimo narys. Politikas yra parašęs kelis šimtus straipsnių vyno kultūros klausimais, skaito paskaitas gėrimų kultūros tema.

Balsavimas dėl mero pavaduotojo skyrimo taryboje planuojamas gruodžio mėnesio posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?