Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 24

Po sprogimo be namų likusiems vilniečiams – lengvesnės sąlygos paramai: kaip ją skaičiuos?

Sausio 2 dieną sprogimas ir po jo kilęs gaisras taip suniokojo daugiabutį Viršuliškėse, kad gyventi jame nebegalima. Kol prokurorai aiškinasi, kaip nutiko ši nelaimė, Vilniaus savivaldybė ketina palengvinti sąlygas, kaip be namų likusiems žmonėms gauti paramą. Pagal tarybai teikiamą projektą, gyventojai gali pretenduoti į socialinį būstą arba gauti 100 proc. kompensaciją už būsto nuomą. Ir skiriant tokią paramą nebus vertinamos gyventojų pajamos.
„Grinda“ sandarina sprogimo ir gaisro suniokotą daugiabutį Viršuliškėse
„Grinda“ sandarina sprogimo ir gaisro suniokotą daugiabutį Viršuliškėse / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Viršuliškių g. 101 namas – lyg vaiduoklis. Išbyrėję langai užkalti plokštėmis, niekas jame negyvena, kadangi tai neįmanoma po sausio pradžioje čia įvykusio galingo sprogimo ir didžiulio gaisro, pareikalavusių suaugusio vyro ir mažamečio berniuko gyvybių.

Aiškėja įvykio aplinkybės

Po truputį aiškėja bendras paveikslas, kas gi galėjo nutikti šiame name.

Kaip 15min sakė Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Julius Rėksnys, neseniai gauta ekspertų išvada apie bute, kuriame galimai įvyko sprogimas, rastas pavojingas medžiagas.

„Praėjusią savaitę mes esame gavę specialistų išvadą, pagal kurią galima pasakyti, kad ant tirti pateiktų eurų banknotų, pensininko pažymėjimo yra naftos produktų – benzino, dyzelino ir alyvos pėdsakų. Ant tirti pateiktų apdegusių drabužių likučių yra benzino pėdsakų“, – pasakojo prokuroras.

Tai, kad įvykio vietoje rasta benzino pėdsakų, leidžia kelti tam tikrą pagrįstą prielaidą apie galimą sprogimo ir gaisro priežastį.

„Išpylus tik patį benziną, turbūt kiltų gaisras. Kad įvyktų sprogimas, turbūt turėjo susidaryti dujų mišinys (...) Mes turėsime tikslintis tuos klausimus pas ekspertus, bet keliu prielaidą, kad bute galėjo sprogti benzino garai, o vėliau užsidegti pati medžiaga – skystis“, – kalbėjo J.Rėksnys.

Tai, anot prokuroro, kol kas tėra versija, ar ji teisinga, turėtų patvirtinti tolesnis tyrimas.

Plačiau skaitykite čia – Sprogusiame Viršuliškių daugiabutyje rasta tai, ko ten neturėjo būti: prokurorai tiria baisiausią versiją.

Nuomą kompensuos nevertindami pajamų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas