Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 10 24

Po sudėtingo finišo – šiltas sutikimas Las Palmase

„Tūkstantmečio odisėjos“ jachta „Ambersail“ prisišvartavo Kanarų salų uoste Las Palmase ir baigė pirmąjį kelionės aplink pasaulį etapą. Vakar Lietuvos buriuotojus Las Palmase sutiko Kanarų salose gyvenantys ir poilsiaujantys lietuviai.
Buriuotojai Las Palmase buvo sutikti šiltai.
Buriuotojai Las Palmase buvo sutikti šiltai. / „Ambersail“ nuotr.
Temos: 1 „Ambersail“

Kaip pranešė „Ambersail“ įgula, Las Palmaso uoste juos pasitiko Lietuvos ambasados Ispanijoje laikinoji reikalų patikėtinė Lyra Puišytė- Bostroem ir jachta „Ragainė II“ aplink pasaulį plaukiantis buriuotojas kintiškis Andrius Varnas. Dvi lietuvių jachtos Las Palmaso marinoje išsirikiavo viena šalia kitos.

Džiaugsmingai nusiteikusių lietuvaičių būrys buriuotojus sutiko mojuodami Lietuvos vėliavėlėmis ir dainuodami lietuviškas dainas. Didžiąją jų dalį į susitikimą su laivo įgula atvežė kelionių agentūros „Tez tour“ užsakyti autobusai.

„Tūkstantmečio odisėjos“ dalyviai perdavė Kanarų salų lietuvių bendruomenei Lietuvos Prezidento Valdo Adamkaus kvietimą kitais metais Lietuvoje kartu švęsti Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimą. Buriuotojai ne tik papasakojo savo kelionės įspūdžius. Ekskursija po jachtą leido iš arčiau susipažinti su buriuotojų gyvenimu jūroje. Tai jau antrasis susitikimas su lietuvių bendruomene kelionės metu. Pirmasis spalio 8 d., vyko Kylyje (Vokietija). Visos kelionės metu planuojama aplankyti 24 pasaulio lietuvių bendruomenes 19 šalių.

„Džiaugiamės, kad drąsūs vyrai garsina Lietuvos vardą. Nors „Tūkstantmečio odisėjos“ dalyviai Las Palmase ilgai neužtruks, jų apsilankymas, be abejonės, paliks Kanarų salų gyventojams gražių įspūdžių ir žinių apie mūsų šalį, jos istoriją ir žmones“, – pažymėjo Lietuvos ambasados Ispanijoje laikinoji reikalų patikėtinė L.Puišytė- Bostroem.

Viename Las Palmaso viešbučių vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos buriuotojai susilaukė dėmesio tiek iš Ispanijos žiniasklaidos, tiek ir šalies dokumentalistų. Pastaruosius “Ambersail“ atplaukimas paskatino pakeisti savo darbų planus ir jau dabar pradėti kurti filmą apie Lietuvą. Filmo kūrybinė grupė įamžins Lietuvos buriuotojų atplaukimo ir išplaukimo akimirkas.

Buriuotojus ir Lietuvos ambasados atstovus priėmęs Las Palmaso meras Jeronimo Saavedra, pasidžiaugė neeiliniu įvykiu. Meras pažadėjo apsilankyti Lietuvoje ateinančiais – Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo metais.

Lietuvos ambasados Ispanijoje organizuotame priėmime buriuotojus pasveikino ir Kanarų salose viešintis Europos Parlamento narys Vytautas Landsbergis.

Baigėsi pirmasis „Tūkstantmečio odisėjos“ etapas Klaipėda – Kylis – Las Palmasas, kuris Klaipėdoje startavo spalio 5 d. Pasak pirmosios įgulos kapitono Sauliaus Pajarsko, etapo metu įveikta 2850 jūrmylių. Tai beveik 450 jūrmylių daugiau nei buvo planuota.

„Tūkstantmečio odisėjos“ dalyviai savo kelionę tęs toliau ir spalio 25 dieną išplauks į Keiptauną. Prasidės antrasis Tūkstantmečio odisėjos“ etapas Las Palmasas – Keiptaunas, kurio metu buriuotojai ketina įveikti 4570 jūrmylių ir pasiekti piečiausios Afrikos valstybės krantus. Antrajai „Ambersail“ įgulai vadovaus kapitonas Audrius Jasinskas.

Lietuvos buriuotojai išplaukė į „Tūkstantmečio odisėją“, kad pristatytų pasauliui Lietuvą, švenčiančią garbingą jubiliejų ir pakviestų viso pasaulio lietuvius švęsti Lietuvos tūkstantmetį vienu metu visuose penkiuose kontinentuose. Per 9 kelionės mėnesius 120 Lietuvos buriuotojų apiplauks 5 žemynus. Per daugiau nei 200 plaukimo parų 11 įgulų įveiks daugiau nei 37 tūkst. jūrmylių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas