Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po tragiškai pasibaigusio ralio Utenoje – mero reakcija: kalbėsime apie tokių renginių ateitį

Po tragiškai pasibaigusio Lietuvos automobilių ralio čempionato etapo „Samsonas Rally Utena“, kurio metu žuvo vienas žmogus ir dar keturiolika buvo sužeista, rajono meras Marijus Kaukėnas sako, kad teks svarstyti, ar tokie renginiai miesto teritorijoje gali vykti.
Marijus Kaukėnas
Marijus Kaukėnas / 15min fotomontažas

Įvykio metu žuvo vienas, o buvo sužeista 14 žmonių. Vienas iš sužeitųjų – nepilnametis. Varžybos buvo nutrauktos, o policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Utenos rajono meras M.Kaukėnas sako, kad po šios nelaimės teks pasidaryti išvadas.

„Utenoje prasidėjęs tradicinis ralis baigėsi visiems mums labai skausmingu įvykiu. Daug metų Utenoje nuolat vykdavo įvairiausi raliai – žiemą ir vasarą, mieste ir rajone, dieną ir naktį, tačiau niekada neturėjome tokios nelaimės. Nelaimė po kurios akivaizdu visiems teks pasidaryti išvadas ir ieškoti sprendimų, kad tokie liūdni įvykiai ateityje nebepasikartotų. Ne tik ralio, bet ir motokroso, keturračių, džipų, slalomo varžybose, kurios Utenos rajone vyksta nuolat“, – paskelbtame pranešime feisbuke rašo rajono meras.

Pasak jo, bus svarstoma, ar tokie renginiai ateityje gali vykti miesto teritorijoje.

VIDEO: Avarijos momentas „Samsonas Rally Utena“ varžybose

„Atlikus tyrimą ir nuslūgus liūdnoms emocijoms, neabejotinai teks kalbėtis apie tokių renginių ateitį miesto teritorijoje. Vien šiais metais mieste vyko keli renginiai su automobiliais, kurie pritraukė minias žiūrovų. Esame automobilių ir moto sporto mėgėjų kraštas, kurio sportininkai visada būna vieni iš pirmaujančių šalyje, tačiau vakarykštis vakaras parodė, kad šiame sporte pavojus gali slypėti už kiekvieno posūkio.

VIDEO: Tragedija pasibaigusi avarija per „Samsonas Rally Utena“ varžybas

Didelis ačiū specialiųjų tarnybų atstovams – medikams, policininkams ir gaisrininkamas už skubią ir koordinuotą pagalbą, kas padėjo išvengti dar skaudesnių pasekmių. Visos savivaldos vardu reiškiame nuoširdžią užuojautą žuvusio artimiesiems. Įvykio metu sužeistiems uteniškiams ir miesto svečiams linkime kuo greičiau pasveikti“, – sako Utenos rajono meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas