Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:03

Pokalbis su politologe: kas taps naujuoju premjeru?

Specialus 15min Seimo rinkimų projektas „Egzaminas premjerui“ – baigtas. Žurnalistas Ramūnas Jakubauskas kartu su Mykolo Romerio universiteto politologe Rima Urbonaite aptarė jame dalyvavusių partijų lyderių pažadus, kuriuos jie rašė ant lapų ir metė į urną, taip pat su politikos eksperte svarstyta, kas po rinkimų galėtų tapti Vyriausybės vadovu.

„Egzamine premjerui“ dalyvavo aštuonių partijų ar jų sąrašų lyderiai – Aurelijus Veryga, Saulius Skvernelis, Artūras Zuokas, Remigijus Žemaitaitis, Waldemaras Tomaszewskis, Aušrinė Armonaitė, Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Ieva Budraitė.

Dalyvauti buvo kviečiami visų partijų ar jų sąrašų lyderiai, tačiau kai kurie dalyvauti atsisakė, tarp jų – ir dabartinė Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė, ir rinkimų favoritų socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

Kas taps naujuoju premjeru?

„Egzamine premjerui“ politikai atsakinėjo į žinių ir patirčių klausimus, su jais buvo diskutuojama ir apie valstybės aktualijas, taip pat jų buvo prašoma ant balto popieriaus lapo užrašyti po konkretų pažadą.

Juos aptarėme su Mykolo Romerio universiteto politologe Rima Urbonaite, su kuria taip pat svarstėme, kas po rinkimų galėtų formuoti valdančiąją koaliciją ir tapti naujuoju Lietuvos premjeru.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./ R.Jakubauskas ir R.Urbonaitė
Roberto Riabovo / BNS nuotr./ R.Jakubauskas ir R.Urbonaitė

***

– Pagrindinis, nors ir šiek tiek banalus, klausimas, bet sudėtingas – kas bus tas premjeras? Aš vos ne kiekvieną rytą ir vakarą galvoju apie tai, kas galėtų būti potencialus premjeras, ir pagal dabartines prognozes, kas galėtų pretenduoti į koalicijos formavimą, aš nerandu asmenybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas