Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pokyčiai dėl nacionalinio stadiono skaldo Vilniaus valdančiuosius: Laisvės frakcija turi abejonių

Atrodo, kad patvirtinti naują būsimojo nacionalinio stadiono ir viso daugiafunkcio komplekso kainą bei projekto pakeitimu Vilniaus vadovams nebus labai lengva. Kritikuojami opozicijos jie sulaukė ir vienintelių savo partnerių valdančiojoje daugumoje – Laisvės partijos frakcijos – atstovų abejonių. Šie sako sprendimą palaikysią, jei gaus atsakymus į „vis dar kylančius klausimus“.
Sustabdytos Nacionalinio stadiono statybos
Sustabdytos Nacionalinio stadiono statybos / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jau šią savaitę Vilniaus miesto savivaldybės tarybos komitetai pradeda svarstyti sprendimo projektą, kuriame išdėstomi visi būsimieji pokyčiai sutartyje dėl būsimojo daugiafunkcio komplekso.

Kaip keisis kaina ir pats projektas – tai du pagrindiniai dalykai tame sprendime.

Plačiau skaitykite čia: Paskelbti dokumentai, kuriuose – Nacionalinio stadiono kainos ir viso komplekso pokyčiai.

Tačiau jau aiškėja, kad patvirtinti sprendimus, kurie, kaip sakė investuotojo funkcijas iš fondo „BaltCap“ pasiryžęs perimti Arvydas Avulis, būtini norint tęsti darbus, nes kitaip jis atsitrauks, nebūsią lengva.

Laisvės frakcija antradienio rytą išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad ji „galėtų palaikyti daugiafunkcinio stadiono komplekso projekto tęstinumą, tačiau prieš tai būtina gauti atsakymus į vis dar kylančius klausimus“: „Koalicijos formate į dalį jų atsakyta, tačiau papildomų klausimų vis dar yra.“

Primename, kad tai Laisvės partijos narys Remigijus Šimašius buvo meru, kai dabartinė sutartis buvo pasirašyta.

Dabar Laisvės frakcija neslepia turinti dar abejonių.

„Kadangi nukrypimų nuo originalaus koncesijos sutarties projekto neišvengsime, kyla abejonių, ar sutarties sąlygų ir apimties keitimas nepažeidžia kitų rinkos subjektų intereso dalyvauti pirminiame konkurso etape. Kaip matyti iš projekto, siūloma keisti statybos darbų apimtį, t. y. išplėsti stadiono vietas iki 18 tūkst. vietų bei pakoreguoti sporto centro projektą, t. y. vietoje 4 aikštelių įrengti universalią 5 tūkstančių vietų salę.

Akivaizdu, kad Universalios arenos atsiradimas keičia viso projekto atsiperkamumą. Be to, ar tai yra papildomi darbai, ar darbų apimties mažinimas, ar Universalios arenos tikrai reikia? Turi būti tiksliai atsakyta, ar tai nėra esminis sutarties pakeitimas, numatytas Koncesijų įstatyme“, – pranešime spaudai cituojama Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Laisvės frakcijos seniūnė Erika Kuročkina.

Anot politikės, pokalbių su koalicijos partneriais metu akcentuota, kad visi keitimai daromi Koncesijos sutarties sąlygų apimtyje, tačiau šių teiginių pagrįstumą galima bus įvertinti tik susipažinus su galutiniu Vilniaus miesto tarybai teikiamu sprendimo ir jo priedų projektu.

„Svarbu pabrėžti, kad, jeigu Vilniaus miesto savivaldybės taryba priims teigiamą sprendimą, sutartis turės būti įvertinta ir suderinta su Europos Komisija.

Laisvės frakcija savivaldybėje pabrėžia, kad reikėtų detaliau peržvelgti ir koncesijos sutarties vykdymui reikalingų saugiklių galimybes“, – teigiama pranešime.

Laisvės partijos pranešime taip pat teigiama, kad „koncesininkui „Baltcap“ nepavykus įgyvendinti savo įsipareigojimų, būtina užtikrinti, kad tokios situacijos nebepasikartotų“. O tam esą reikalinga griežtesnė darbų eigos kontrolė, projekto įgyvendinimo stebėsenos ataskaitos pateikimas miesto tarybai ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas