Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 19

Policija nesaugo nė vieno ministro, nors kai kurie jų sulaukia grasinimų

Sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui užsiminus, kad jam keliaujant po Lietuvą kartais jo saugumu tenka rūpintis policijai, šios teisėsaugos institucijos atstovė patikino, jog šiuo metu nėra saugomas nė vienas ministras. Kiti dažnai viešojoje erdvėje linksniuojami ministrai ar jų atstovai 15min teigė, kad nors keiksmų ir grasinimų padaugėjo, bet prašyti apsaugos dar nesvarstoma.
Arūnas Dulkys
Arūnas Dulkys / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

„Jau kažkaip darosi nepatogu, nes yra trukdomi pareigūnai, nes ne viename mieste kažkokių tų keistų signalų buvo ir jau pareigūnai jau kažkaip reaguoja, tas yra negerai. Labai man nepatinka, kad ta agresija ir pyktis ir ta diskusijos forma yra labai keistai suprantama, kad reikia terorizuoti šeimos narius – namiškius, vaikus.

Tai man labai keista tokia diskusijos kultūra atrodo, matyt tiems politikams reikėtų ne prie Seimo, o tas diskusijas daryti prie COVID-19 skyrių“, – ketvirtadienį „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo sveikatos apsaugos ministras A.Dulkys, pastaruoju metu nemažai keliaujantis po Lietuvos miestus ir rajonus.

Tačiau tiek policijos departamentas, tiek Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) 15min patikino, kad A.Dulkys nėra saugomas.

„Nei ministerija, nei ministras neinicijuoja policijos apsaugos“, – teigiama SAM spaudos tarnybos patarėjos Neringos Mikėnaitės komentare 15min.

Paklausta, kas daroma su ministrą pasiekiančiais grasinimais – A.Dulkys neseniai pasakojo, kad tokių sulaukia net jo vaikai, N.Mikėnaitė atsakė, kad nei dėl grasinimų, nei su tuo susijusių veiksmų SAM Spaudos tarnyba informacijos neturi.

Pareigūnai nuolatinės apsaugos nevykdo

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus patarėja Revita Janavičiūtė 15min paklausta, kurį ministrą saugo policija, ketvirtadienį teigė, kad pareigūnai nuolatinės apsaugos nevykdo.

„Esant tam tikroms aplinkybėms ar informacijai, teikia konsultacijas ir rekomendacijas bei padidina budrumą ir situacijos stebėseną“, – teigė policijos atstovė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Bilotaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Bilotaitė

Jei premjerei Ingridai Šimonytei, Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen apsauga numatyta pagal įstatymą, ministrų Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnai nesaugo.

Kaip jaučiasi ministrai, ypač tie, kurių atžvilgiu lekia prakeiksmai ir grasinimai?

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) strateginės komunikacijos skyrius 15min patikino, kad šiuo metu nėra poreikio skirti apsaugą ministrei Agnei Bilotaitei.

„Ministrė yra politikė ir tikrai gauna daug žinučių. Ne visos jos malonios, tačiau politiko darbas yra neatsiejamas nuo bendravimo su įvairiais žmonėmis, diskusijų, kritikos, komentarų“, – teigiama atsakyme.

Plaukia grasinimai ir užgauliojimai

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio, kurio vien pavardė turi galią įkaitinti dalies žmonių emocijas, atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė 15min pripažino, jog grasinimų, užgauliojimų bei keiksmų sulaukiama.

Pastaruoju metu šis srautas yra padidėjęs.

„Pastaruoju metu šis srautas yra padidėjęs. Kai grasinimai susidoroti atrodo realūs, konsultuojamės su atsakingomis tarnybomis, bet apsauga ministrui G.Landsbergiui šiuo metu nėra skirta“, – teigė ji.

A.Armonaitė: piktus ir neargumentuotus komentarus ignoruoju

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė

Dar viena dažnai nepasitenkinimo sulaukianti ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė 15min teigė kaip ir visi politikai sulaukianti įvairių komentarų ir žinučių.

„Dauguma jų yra palaikančios mano ir Vyriausybės sprendimus. Ačiū. Tai labai motyvuoja. Dalies žmonių reiškiamą nepasitenkinimą esama situacija arba neapykantą viešoje erdvėje pastebi visi. Tai nestebina, nes išgyvename neeilinį laikotarpį, kai reikia priimti ne visada populiarius, tačiau šaliai ir mūsų žmonių saugumui reikalingus sprendimus. Piktus ir neargumentuotus komentarus ignoruoju, nes koncentruojuosi į savo darbus ir esminius tikslus“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai