Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 07

Policija nustatė žiaurumu sukrėtusiame vaizdo įraše užfiksuotus vyrą ir vaiką: abu gerai žinomi

Policija nustatė antradienį 15min.lt paviešintame vaizdo įraše, kuriame matyti, kaip vyriškis žiauriai jėga tampo vaiką, užfiksuotus žmones. Paaiškėjo, kad visa šeima yra gerai žinoma pareigūnams. Ketvirtadienį incidento dalyviai bus apklausti, tuomet pareigūnai spręs, ar dėl įvykio pradėti ikiteisminį tyrimą.

Kaip 15min.lt sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis, į apklausas rytoj pakviestas įraše užfiksuotas nepilnamečio patėvis, vaikas ir jo mama. Šis vaizdo įrašas nufilmuotas prekybos centro „Helios City“ apsaugos kameromis.

„Ketvirtadienį juos apklausus bus priimtas sprendimas, ar pradėti ikiteisminį tyrimą“, – teigė R.Matonis.

Visi šeimos nariai jau iki šio įvykio buvo gerai žinomi policijai.

Tyrimų yra buvę susijusių ir su patėviu, ir su vaiku – jis pats turėjęs problemų su teisėsauga, – sakė R.Matonis.

„Šeima yra labai gerai žinoma, ji yra probleminė. Problemų yra įvairių. Tyrimų yra buvę susijusių ir su patėviu, ir su vaiku – jis pats turėjęs problemų su teisėsauga. Taip pat buvo tyrimų dėl smurto artimoje aplinkoje“, – teigė R.Matonis.

Bėgo iš namų

Kaip įtaria pareigūnai, vaizdo įraše, kuriame matyti, kaip patėvis jėga tramdo nepilnametį, greičiausiai užfiksuota akimirka, kai vyras suranda iš namų prieš kelias dienas pabėgusį trylikametį.

Tai, anot R.Matonio, buvo jau ne pirmas kartas, kai vaikas bėgo iš namų.

Ar šįkart vaiko policija ieškojo šeimos paprašyta, ar savo iniciatyva, nežinoma, tačiau pareigūnai turėjo duomenų, kad vaikas yra pabėgęs iš namų. Apie įvykį yra pranešta Vaiko teisių apsaugos tarnyboms.

„Neaišku, ar vaikas taip elgėsi dėl situacijos šeimoje, ar pats yra linkęs nusikalsti – vagiliauja, nelanko mokyklos“, – svarstė R.Matonis.

Turėjo sveikatos problemų

Kaip išsiaiškino 15min.lt, galimai prieš nepilnametį smurtavęs patėvis E.N. buvo teisiamas dėl Prancūzijos piliečio Olivier Mirabeto neteisėto laisvės atėmimo ir sužalojimo 2007-aisiais. Tačiau teisme paaiškėjo, kad, nors nusikaltimo padarymo metu vyras buvo pakaltinamas, vėliau jam nustatyta ligų, dėl kurių jis nebegali stoti prieš teismą.

51 metų prancūzas O.Mirabetas buvo pagrobtas Vilniuje 2007-ųjų lapkričio viduryje. Viename bute Pylimo gatvėje keturias dienas prie radiatoriaus antrankiais prirakintas prancūzas sugebėjo jį nurauti ir išsikvietė pagalbą. Be to, užsieniečiui elektros ilgintuvo laidu buvo surištos rankos ir kojos.

Policija dėkoja žmonėms, kurie labai greitai sureagavo ir suteikė pareigūnams naudingos informacijos apie galimą smurtą prieš vaiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai