Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 25 /14:49

Policija pradėjo dvi administracines teisenas dėl incidento čiuožimo čempionate

Kauno apskrities policija ketvirtadienį pranešė, kad pradėjo dvi administracines teisenas dėl incidento Europos dailiojo čiuožimo čempionate.
Vytautas Jasutis, Kaja Elena Brilė, Ervinas Kvitkauskas
Vytautas Jasutis, Kaja Elena Brilė, Ervinas Kvitkauskas / 15min koliažas

Pagal du pareiškimus

Kaip ketvirtadienį pranešė policija, patikslinus aplinkybes, dvi administracinės teisenos pradėtos dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė BNS patikslino, kad teisenos pradėtos tiek pagal čempionate savanoriavusios moters, tiek pagal Tarptautinės čiuožimo federacijos atstovų policijai pateiktus pareiškimus.

Administracinių nusižengimų kodeksas už necenzūrinius žodžius ar gestus viešosiose vietose, įžeidžiamą kibimą prie žmonių, kitus tyčinius veiksmus, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, numato baudą nuo 30 iki 140 eurų.

Priešingi liudijimai

Incidentas prieš kelias savaites kilo Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate.

Renginyje savanoriavusi kaunietė Kaja Elena Brilė „Facebook“ pranešė buvusi užsipulta, apstumdyta esą neblaivaus asmens – Čempionato organizacinio komiteto nario Ervino Kvitkausko.

Asmeninio arch.nuotr./Kaja Elena Brilė
Asmeninio arch.nuotr./Kaja Elena Brilė

Anot jos, vyras kabinėjosi prie renginyje dirbusių žmonių, keikėsi, išsivysčius žodiniam konfliktui, griebėsi fizinių veiksmų. Moteris teigė buvusi ištempta iš savo darbo vietos, uždaryta į apsaugos kambarį, reikalauta atiduoti akreditaciją, savanoriams duotą striukę.

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis teigė, jog vaizdo įrašai paneigia kaltinimus dėl čia dirbusios merginos užpuolimo, pats V.Jasutis moters elgesį vadina provokacija. Jo teigimu, K.E.Brilė pateko į teritoriją, kurioje neturėjo teisės būti, atsisakė išeiti, sukėlė konfliktą, dėl to iš jos buvo atimta akreditacija.

VIDEO: Lietuvos čiuožimo federacijos spaudos konferencija apie konfliktą čempionate

E.Kvitkauskas teigė, kad „niekada gyvenime nepakėlęs rankos prieš jokią moterį“. Jis tvirtino norėjęs nufotografuoti merginos akreditaciją, o ši atsisakė tai padaryti, „pradėjo šūkauti kažką“, grasino jo telefoną mesti į ledą.

Čempionato organizacinio komiteto vadovė Justina Fabijonavičienė teigė, kad K.E.Brilė ją išplūdo necenzūriniais žodžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito