Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 09 /16:35

Policija atskleidė naujų detalių mergaitės dingimo istorijoje: vyksta ikiteisminis tyrimas dėl pagrobimo

Lietuvos ir Kauno policijos vadovai Renatas Požėla ir Mindaugas Baršys antradienio pavakarę surengė spaudos konferenciją, kurios metu pranešė naujausias žinias dėl devynmetės dingimo. Generalinis komisaras patvirtino – atliekamas ikiteisminis tyrimas ir dėl pagrobimo, vyksta neviešo pobūdžio veiksmai.

Kauno policijos viršininkas teigė, kad paieška nuolat plečiasi.

„Šią parą ir toliau vyksta aktyvūs dingusios mergaitės paieškos veiksmai, paieškos teritorija nuolat plečiama, paieškos intensyvumas vis aktyvėja, žmonės buriasi vis didesniais kiekiais“, – sakė M.Baršys.

„Taip pat prisideda ir viešojo saugumo pareigūnai. Vykdome ne tik aktyvius fizinės paieškos veiksmus teritorijoje, tačiau atliekame ir įvairius neviešo pobūdžio veiksmus“, – pridūrė jis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mindaugas Baršys
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mindaugas Baršys

Prašo faktų, o ne interpretacijų

Jo teigimu, gaunama daug pranešimų iš gyventojų, o jų turinys – įvairus, taip pat gaunama ir daug naujos vaizdo medžiagos.

Jis ir Lietuvos policijos generalinis komisaras R.Požėla dėkojo gyventojams, kurie praneša įvairią informaciją, galimai susijusią su Agotos dingimu.

R.Požėla dar kartą kreipėsi į visuomenę.

„Mums reikalinga informacija, mums reikalingi faktai, o ne faktų ir informacijos interpretacija ar kažkokie gandai. Deja, mes tokių dalykų irgi gauname ir tokie dalykai nepadeda mums susifokusuoti, susikoncentruoti ar priimti kitus teisingus sprendimus“, – kalbėjo R.Požėla.

Pasak jo, „neatmestina situacija“, kad mergaitė galėjo būti pagrobta artimųjų ir išvežta į užsienį.

Ikiteisminis tyrimas – dėl pagrobimo

Pasak jo, atliekami ir „tikrai didelės apimties“ neviešo pobūdžio veiksmai, kadangi tiriama ir pagrobimo versija, dėl to atliekamas ikiteisminis tyrimas.

„Neviešo pobūdžio veiksmų apimties turinio dabar tikrai nekomentuosime, tačiau šalia šitų veiksmų atlikimo lygiagrečiai eina rezultatų analizė ir gali būti, kad, priklausomai nuo neviešo pobūdžio veiksmų rezultatų, mes kažkuriuo momentu turėsime tam tikros informacijos visuomenei arba kreipsimės į visuomenę pateikdami tam tikrą konkretesnę informaciją“, – sakė generalinis komisaras.

„Tyrimas atliekamas pagal vieną iš versijų, tai yra – sunkus nusikaltimas, kurio sankcija numatyta iki aštuonerių metų laisvės atėmimas, tai yra vaiko pagrobimas“, – kalbėjo jis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Renatas Požėla
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Renatas Požėla

Pasak jo, „neatmestina situacija“, kad mergaitė galėjo būti pagrobta artimųjų ir išvežta į užsienį. Dėl to paskelbta ir tarptautinė Agotos paieška.

R.Požėla taip pat teigė negalintis pasakyti, ar tikrinimai Šiaurės garažuose yra susiję su mergaitės dingimu.

Be kita ko, jis nekomentavo, ar yra rasta su dingimu susijusių daiktų.

Įtarimai niekam nepateikti

Anot R.Požėlos, įtarimai kol kas niekam nėra pateikti.

„Šiuo metu įtarimai oficialiai niekam nėra paskelbti“, – sakė generalinis komisaras.

Šiuo metu tikrai nespėliosime. Viską darome, kad tas rezultatas būtų pasiektas, bet kol kas apie tai sunku kalbėti.

„Šiuo metu tikrai nespėliosime. Viską darome, kad tas rezultatas būtų pasiektas, bet kol kas apie tai sunku kalbėti“, – sakė R.Požėla.

Pareigūnai pabrėžė, kad mergaitės paieškos bus tęsiamos ir toliau: „tiek, kiek ir reikės“.

VIDEO: Naujausia Kauno policijos informacija apie dingusią mergaitę

Dingo sekmadienio vakarą

15min primena, kad devynmetė dingo sekmadienį, apie 16.30–17.30 val. Mergaitė išėjo iš namų Trešnių take į Chemijos gatvės stotelę ir ketino važiuoti į parduotuvę, tačiau parduotuvės nepasiekė ir namo negrįžo.

Tėvai apie dukros dingimą policijai pranešė apie 19.30 val. Nuo to laiko policija metė gausias pareigūnų pajėgas Agotos paieškoms.

Dabar devynmetės ieško dešimtys žmonių visame Kauno mieste, tarp jų – ir savanoriai, ir Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai, ir kinologai, į orą keliami dronai su termovizoriais.

Policija tikrina įvairias Agotos dingimo versijas, viena jų – ir pagrobimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas