Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 06 /06 07 12:55

Ž.Pinskuvienė sureagavo į policijos sprendimą tirti, ar jos šeimos įmonėje algos nebuvo buvo mokamos vokeliuose

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl, kaip įtariama, Živilės ir Jono Pinskų šeimos įmonėje „Danielita“ apgaulingai tvarkytos apskaitos, praneša naujienų agentūra ELTA. Kol kas įtarimai niekam nepareikšti. Širvintų merė Živilė Pinskuvienė ir Seimo narys Jonas Pinskai teigia, kad tai buvusios buhalterės kaltė, o šio tyrimo paviešinimą sieja su rinkimais į Europos Parlamentą, kur kandidatuoja. Penktadienį Ž.Pinskuvienė plačiau pakomentavo policijos pradėtą tyrimą.
Jonas Pinskus, Živilė Pinskuvienė
Jonas Pinskus, Živilė Pinskuvienė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Tyrimas buvo pradėtas po to, kai Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė nuosprendį buvusiai „Danielitos“ buhalterei. Teismas pripažino, jog 2008-2018 m. „Danielitos“ darbuotojai gavo neoficialų bendrovėje neapskaitytą darbo užmokestį – iš viso 51 tūkst. 411 eurų.

„Vertindama pirmiau aptartus duomenis, teisėjų kolegija pripažįsta, kad apeliantės versija, jog apgaulingą bendrovės buhalterinę apskaitą ji vykdė bendrininkaudama su bendrovės akcininke Ž.Pinskuviene, įmonės vadove A.Bareckiene ir, galimai, kitais įmonės vadovais, yra nepaneigta. Visgi, galimas kitų asmenų dalyvavimo darant nusikalstamas veikas šioje situacijoje niekaip nepaneigia ir nesumažina pačios Olgos V. kaltės, padarius šioje byloje jai inkriminuotas nusikalstamas veikas, todėl ją išteisinti nėra pagrindo“, – balandžio 15 dieną paskelbė Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs nuteistos „Danielitos“ buhalterės skundą.

Buvusiai buhalterei už turto pasisavinimą ir apgaulingą apskaitos tvarkymą buvo paskirta galutinė 21 tūkst. eurų bauda. Ji taip pat turės grąžinti pinigus, kuriuos, kaip mano teismas, pasisavino.

ELTA skelbia, kad teisėjų kolegija pažymėjo ir tai, kad nuteistoji Olga V. tiek ikiteisminio tyrimo, tiek ir teisminio nagrinėjimo metu savo parodymuose nurodė, kad akcininkė Ž.Pinskuvienė bei jos sutuoktinis J.Pinskus, naudojosi įmonės turtu savo asmeniniams poreikiams tenkinti ir tokiu būdu savinosi įmonės pinigines lėšas.

Akcininkės Ž. Pinskuvienės nurodymu ir su jos žinia buvo vykdomas ir neapskaitytų grynųjų pinigų mokėjimas darbuotojams ir kitiems asmenims už darbą ir įvairias paslaugas.

ELTA skelbia, kad laikraštį „Širvintų kraštas“ leidžiančios bendrovės „Danielita“ buvusi buhalterė minimoje byloje buvo nuteista už apgaulingos apskaitos tvarkymą ir daugiau nei 83 tūkst. eurų pasisavinimą iš įmonės. Tačiau tame pačiame buvusios darbuotojos nuosprendyje dviejų instancijų teismai taip pat konstatavo, kad nepaneigti nuteistosios ir liudytojų teiginiai, kad įmonėje, su kuria susijusi Pinskų šeima, algos buvo mokamos ir „vokeliuose“.

Apeliaciniam teismui paskelbus nuosprendį ikiteisminį tyrimą dėl galimo apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo ir (arba) organizavimo pradėjo Vilniaus apskrities kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimų valdyba. Įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

Ž.Pinskuvienė: nesuprantu, kodėl policija vėl pradėjo tirti seną istoriją

Ž.Pinskuvienė ELTA atsisakė komentuoti, o J.Pinskus teigė, kad nuteista buhalterė ir tikino, kad apie šią bylą specialiai rašoma prieš rinkimus į Europos Parlamentą.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Živilė Pinskuvienė
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Živilė Pinskuvienė

Penktadienį Ž.Pinskuvienė Lietuvos regionų partijos tinklalapyje paskelbė savo poziciją dėl policijos tyrimo. Ji dėl to kaltina konservatorius, kurie esą bijo jos išrinkimo į Europos Parlamentą.

„Buvo sena istorija. Teismai viską išsiaiškino, nustatė kaltus. Įprastu atveju tuo viskas ir būtų pasibaigę, bet dabar, tiek po mano nesenos kritikos konservatorių Andriaus Kubiliaus ir Rasos Junknevičienės adresu, tiek po „Politico“ pateiktų prognozių dėl rinkimų į Europos Parlamentą rezultato, desperacijos apimti valdantieji nusprendė lošti „va bank“, – cituojama pranešime Ž.Pinskuvienė.

„Taip ir nesupratau, kodėl policija iš naujo pradėjo istorijos, kurią teismas jau yra išnagrinėjęs, tyrimą. Galiu tik spėti, kad jis buvo reikalingas ažiotažui sukelti ir siekiant paveikti visuomenės nuomonę, nes pati policija pripažįsta, kad kaltinimai niekam nepareikšti. Nenustebsiu, jeigu skambiai prasidėjusi visa ši istorija tyliai nurims, bet tai, greičiausiai, įvyks tik po rinkimų į Europos Parlamentą, kuriuos valdantieji taip bijo pralaimėti, todėl imasi tokių manipuliacijų“, – teigia ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius