Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 13

Policijos klausimas gyventojams prieš vasaros atostogas: ar dar galioja jūsų pasai?!

Migracijos valdybos atstovai prašo Lietuvos Respublikos piliečius pasitikrinti asmens dokumentų galiojimo laiką.
Pasų išdavimo centras
Pasų išdavimo centras / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Migracijos valdyba (toliau – Vilniaus migracijos valdyba) kreipiasi į piliečius, prašydama jų žvilgtelėti į turimų asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų galiojimo terminus.

Vilniaus migracijos valdybos viršininko Gintaro Bagužio pastebėjimu, priminti žmonėms apie tai būtina dėl to, kad dėl savo neapdairumo nenukentėtų susirengę į kelionę ar tvarkydami kitokius svarbius reikalus: „Būna, kad žmonės tik prieš pat lėktuvo skrydį sugalvoja pažiūrėti į savo pasą ir labai nustemba dokumento galiojimo nurodymo vietoje išvydę praėjusio mėnesio ar metų įrašą. Tuomet tenka asmens dokumentą gaminti skubos tvarka, kas nepigiai kainuoja.“

Norinčiųjų asmens dokumentą įsigyti skubiai, Vilniaus migracijos valdyboje netrūksta, o vasarą tokių žmonių, netikėtai susirengusių išvykti iš Lietuvos ir norinčių greičiau gauti asmens dokumentą, ypač padaugėja. Dėl to Vilniaus migracijos valdybos klientams tenka ilgėliau nei įprastai luktelėti eilėje. Eilių išvengti leistų naudojimasis išankstine elektronine registracija, esančia interneto svetainėje www.vilnius.policija.lt.

Skatindama piliečius pasitikrinti asmens dokumento galiojimo laiką, Vilniaus migracijos valdyba tuo pačiu primena, kad ilgiausiai asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantis dokumentas – asmens tapatybės kortelė ar Lietuvos Respublikos pasas gaminamas vieną mėnesį. Todėl piliečių, kurių asmens dokumentų galiojimo terminas baigiasi rudenį, prašoma neskubėti jų keisti vasarą, palaukti, kol asmens dokumentais apsirūpins vasaros sezono interesantai.

Taip jie pataupytų savo ir skubančiųjų dokumentus įsigyti greičiau laiką, pažymima Vilniaus apskrities VPK Migracijos valdybos Pasų skyriaus specialistės Loretos Tumalavičienės parengtame ir trečiadienį išplatintame pranešime.

Vilniaus policijos nuotr./Pasų iadavimo poskyryje
Vilniaus policijos nuotr./Pasų išdavimo poskyryje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito