Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 02 28

Policijos reforma: vieni išėjo į pensiją, kiti nenori persikvalifikuoti

Prieš beveik dvejus metus pradėta vykdyti Policijos reforma sulaukė prieštaringų ir pačių policijos pareigūnų, ir visuomenės vertinimų. Tik pradėjęs dirbti vidaus reikalų ministras reformą buvo sustabdęs. Tačiau ji vėl atnaujinta ir kai kuriuose policijos komisariatuose jau baigta. Policijos vadovai pripažįsta – dalis pareigūnų prasidėjus reformai išėjo į pensiją, kiti iki šiol nenori persikvalifikuoti.
Saulius Skvernelis ir Linas Pernavas
Saulius Skvernelis (dešinėje) ir Linas Pernavas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kelmės rajono policijos komisariate naujoji reforma jau baigta. Jo vadovas pripažįsta – iš pradžių buvo daug skeptikų. Tačiau situacija keičiasi, su naujovėmis turi susitaikyti ir pareigūnai.

„Daugelio pareigūnų darbas pasikeitė kardinaliai. Pareigūnai, kurių didelė dalis anksčiau nemažai laiko praleisdavo kabinetuose, nagrinėdami tam tikrus dokumentus, priimdami tam tikrus sprendimus, šiuo metu dirba mobiliose darbo vietose ir automobiliuose savo aptarnaujamoje teritorijoje. Jie galimybę greičiau nuvykti į įvykio vietą ir toje vietoj surinkti visą reikiamą medžiagą“, – sakė Kelmės rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Robertas Jagminas.

Pasak policijos generalinio komisaro Lino Pernavo, kiekviena reforma sulaukia pasipriešinimo, ne išimtis ir policijos: „Yra dalis žmonių, kurie nenori keistis, nenori mokytis, galų gale kažkas ir pavargo, tai normalu. Mes irgi kalbamės su tais žmonėmis ir dalis jų, be abejo, jau išėjo į pensiją. Tai normalu.“

Antradienį pradėjęs eiti policijos generalinio komisaro pavaduotojo pareigas Rimantas Bobinas teigia, kad jau dabar gyventojai pastebi reformos naudą – greičiau sulaukiama pagalbos, pareigūnus mato ten, kur iki šiol jie nepatruliuodavo.

„Visada, kada vyksta tam tikri pertvarkymai, reformos atsiranda dalykų, kuriuos reikia tobulinti“, – kalbėjo R. Bobinas.

„Šiandien mes visi kaip piliečiai norim, kad atvažiuotų pareigūnas, kuris būtų tinkamai aprengtas, turėtų tinkamą įrangą, vairuotų tinkamą automobilį, lyg ir turime tai, bet yra dar viena – kabutėse – smulkmena, mes norime, kad atvykęs pareigūnas išspręstų mūsų problemą, bet šiandien su problemų išsprendimu yra neatsakytų klausimų, problemų dėl pareigūnų kompetencijos“, – sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Policijos reformą pradėta įgyvendinti prieš beveik dvejus metus, realūs pokyčiai išryškėjo pernai. Reformą planuojama baigti šiemet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas