Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 04

Policijos šuo Amsis mokė Pasvalio lopšelinukus eismo saugumo

Pasvalyje šurmuliavo prevencinis renginys mažamečiams „Amsis – mūsų draugas“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Pasvalio r. PK nuotr.

Lapkričio 4 d. Pasvalio lopšelio-darželio „Eglutė“ Mikoliškio skyriaus darželyje „Gaidelis“ vyko prevencinis renginys „Amsis – mūsų draugas“. Pagrindinis renginio dalyvis buvo policijos bičiulis Amsis. Jį atlydėjo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistė Aušra Beltienė ir bendruomenės pareigūnas Viktoras Doda. 

Atvykusius pareigūnus vaikai pasitiko kieme, rankose laikydami šviesoforo maketus ir dainuodami apie šviesoforą. Darželinukai pareigūnams pademonstravo savo žinias – vardijo šviesoforo spalvas ir jų reikšmę, rodė, kaip taisyklingai reikia pereiti gatvę per pėsčiųjų perėją.

Kadangi renginyje turėjo dalyvauti ir policijos bičiulis Amsis, pirmoji užduotis vaikams buvo surasti jį, vaikštantį po darželio teritoriją. Susitikę su Amsiu vaikai labai norėjo su juo pasisveikinti, apsikabinti ir nusifotografuoti. Visi gerai išmokę, kaip saugiai pereiti gatvę, kartu su Amsiu apžiūrėjo policijos automobilį, jame pasisėdėjo ir išgirdo policijos garsinį signalą. 

Iš kiemo į darželio salę sugrįžusius vaikus pasitiko specialistė A.Beltienė. Ji vaikams priminė, kaip reikia saugiai elgtis kelyje. Kiekvienam darželinukui padovanojo po atšvaitą ir linkėjo saugoti vieniems kitus kelyje, pasakojama pagal Pasvalio r. komisariato organizacinės grupės vyresniosios specialistės Vilmos Čeponytės pateiktą informaciją parengtame ir trečiadienį Panevėžio aps. VPK atstovų paviešintame pranešime.

Darželiui padovanojo dvidešimt penkias šviesą atspindinčias liemenes, kad vaikai, išėję pasivaikščioti, būtų matomi, įteikė kelio ženklų maketą, kurį įsteigė Švento Juozapo globos namų direktorius Patrikas Skrudupis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas