Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 17

„Pontem“ nori tartis su Santaros klinikomis

Po savaitę trukusių nesklandumų „Pontem“ pareiškė kviečiantys prie stalo Santaros klinikų atstovus spręsti susidariusią situaciją. Bendrovė teigia, kad reikia suderinti laikiną valgiaraštį už laikiną naują kainą, nes pagal dabartinį susitarimą dirbti esą yra nerealu.
Kauno klinikinėje ligoninėje tikrinamas maistas
Ligoninės maistas / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

„Jau nuo pernai metų kėlėme klausimą dėl maitinimo kainos ir kvietėme Santaros klinikų atstovus bei atsakingas valstybės institucijas ieškoti sprendimo. Kaip bebūtų gaila, vietoj civilizuoto sprendimo paieškos sulaukėme institucijų spaudimo, kampanijos žiniasklaidoje, nors visi puikiai supranta, kad situaciją galima išspręsti tik nustačius adekvačią maitinimo kainą. Tą parodė ir Santaros klinikų atlikta rinkos apklausa“, – išplatintame pranešime teigia bendrovės „Pontem“ generalinis direktorius Donatas Garbauskas.

Anot direktoriaus, dar praėjusią liepą buvo siekta šalių susitarimu nutraukti maitinimo paslaugų sutartį. Bendrovei netiko numatyta 2,59 eurų suma, o klinikoms 2014 m. nupirktas valgiaraštis. Visgi derybos esą nutrūko nepasiekus susitarimo.

Asmeninio albumo nuotr./Santaros klinikos
Asmeninio albumo nuotr./Santaros klinikos

„Dėl netobulo teisinio reguliavimo, mes atsidūrėme aklavietėje ir konflikte, o dėl susidariusios situacijos labiausiai kenčia Santaros klinikų pacientai. Mes siūlome nedelsiant atnaujinti derybas dėl taikaus ginčo išsprendimo ir operatyviai ieškoti išeities susidariusiai ekstremaliai situacijai“, – teigia D.Garbauskas.

Pasak direktoriaus, įmonė esą pasirengusi laikinai teikti maitinimo paslaugas pagal laikiną naują valgiaraštį už naują kainą, kol Santaros klinikos pačios organizuos maitinimą pacientams ar pirks šią paslaugą iš kitų tiekėjų.

D.Grabauskas taip pat pažymėjo, kad pakartotinai buvo kreiptasi į Santaros klinikas dėl tarakonų naikinimo. Esą po pakartoninių naikinimų maisto ruošimo patalpose buvo pastebėti migruojantys gyviai.

Mindaugo Eidimto / 15min.lt nuotr./Tarakonai
Mindaugo Eidimto / 15min.lt nuotr./Tarakonai

Veiklą sustabdė dėl pažeidimų

Kaip maitinami pacientai antradienį, 15min dar nepavyko sužinoti. Laukiame komentaro iš Santaros klinikų.

Pirmadienį buvo pranešta, kad maitinimas iki galo neatstatytas, pacientai negauna priešpiečių ir pavakarių, stokoja karšto maisto.

15min nuotr./Pirmadienio pietūs Santaros klinikose
15min nuotr./Pirmadienio pietūs Santaros klinikose

Praėjusią savaitę, penktadienį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMTV) specialistai, atlikę klinikų virtuvės patikrinimą, nustatė, kad dalį trūkumų „Pontem“ yra pašalinusi. Todėl įmonei leista atnaujinti veiklą virtuvės patalpose. Kartu specialistai nurodė, kad įmonė ir toliau privalo vykdyti savo įsipareigojimus ir nuosekliai pašalinti visus trūkumus.

Praėjusią savaitę antradienį VMTM dėl pasikartojančių pažeidimų sustabdė Santaros klinikose esančios „Pontem“ virtuvės veiklą. Buvo rastos nešvarių indų, tarakonų ir kitų pažeidimų.

Santaros klinikų atstovai teigia, kad jeigu pažeidimai ištaisyti nebus, planuojama sutartį su „Pontem“ nutraukti. Kartu teigiama, kad yra rastas kitas tiekėjas – įmonė „Skonio era“.

Tuo metu įmonė atsakė, kad veikla stabdoma dėl „smulkių pažeidimų“, o tikrinimai gali būti susiję su klinikų noru nutraukti sutartį. „Pontem“ taip pat yra atkreipusi dėmesį, kad pagal sutartą iš anksto kainą šiandien pacientų lūkesčius atitinkanti maistą tiekti yra labai sudėtinga.

Papildysime Santaros klinikų komentaru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai