Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 25

Portalą tv3.lt bandė nulaužti programišiai iš užsienio

Penktadienio rytą naujienų portalą tv3.lt bandė nulaužti programišiai iš užsienio, skelbia pats portalas. Apie panašias atakas pranešama ir kitose Baltijos šalyse.
Kibernetinė ataka
Kibernetinė ataka / 123RF.com nuotr.

Vadinamoji DDoS (angl. denial of service) ataka pradėta 8.30 val. ir truko apie 4 minutes. Panašių atakų metu į vieną puslapį nukreipiama daugybė užklausų iš kitų kompiuterių. Dėl to puslapis tampa neprieinamas.

Per 4 minutes, kai vyko ataka prieš portalą tv3.lt, į jį vienu metu pasiųsta 25 mln. užklausų. Tai buvo šimtais kartų didesnis užklausų skaičius už įprastinį. Daugiausia užklausų į puslapį buvo pasiųsta iš Rusijos, Kinijos, Indonezijos, Brazilijos, JAV ir Indijos, praneša tv3.lt.

Portalo tv3.lt vyriausiasis redaktorius Artūras Anužis neatmeta, kad panašūs incidentai gali pasikartoti, nes, panašu, kad pastarasis išpuolis buvo gana nedidelis – tarsi bandomasis.

Nacionalinio kibernetinio saugumo centro (NKSC) direktorius Rytis Rainys 15min tvirtino, kad kibernetinio saugumo situacija Lietuvoje kol kas yra stabili, tačiau kibernetinių incidentų rizika yra didelė, ypač prieš Lietuvai svarbias informacines infrastruktūras ir valstybės informacinius išteklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas