Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
17:01

Požeminė operacinė Kauno klinikose – lyg didžiausia valstybės paslaptis

Politikos užkulisiuose jau kurį laiką netyla kalbos apie tai, kad Kauno klinikos ruošiasi statyti požeminę operacinę, kurioje gydymo paslaugos būtų teikiamos karinės padėties atveju. Neva šiuo metu vaikštoma po kabinetus ir ieškoma tam finansavimo. 15min pasidomėjo, kokie realūs planai.
Kauno klinikų tuneliai
Kauno klinikų tuneliai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Ligoninių pasirengimas grėsmėms svarstytas Sveikatos reikalų komiteto posėdyje, taip pat uždarame jungtiniame Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Sveikatos reikalų komitetų posėdyje. Strategiją, kaip didinti sveikatos priežiūros įstaigų tinklo atsparumą grėsmėms, turi Sveikatos apsaugos ministerija (SAM)“, – į ne vieną užduotą klausimą tokiu nukreipiančiu kitur komentaru žurnalistei atsakė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno klinikų Komunikacijos tarnyba.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kauno klinikų tuneliai
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kauno klinikų tuneliai

Jokių planų

Klausimai buvo užduoti ir minėtam Seimo kanceliarijos Sveikatos reikalų komitetui. Kaip teigė šio komiteto biuro vedėja Jolanta Bandzienė, birželio 19 dieną uždarame posėdyje išties buvo svarstytas parlamentinės kontrolės klausimas dėl sveikatos ir krašto apsaugos sistemų pasirengimo veikti karo padėties sąlygomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas