Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2011 07 21

Prabangiame restorane – produktai su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, patikrinę viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ restoraną, už šiurkščius pažeidimus atsakingam asmeniui paskyrė administracinę nuobaudą ir nurodė skubiai pašalinti patikrinimo metu nustatytus trūkumus.
Vakarienė
Vakarienė / Laisvalaikiodovanos.lt nuotr.

Patikrinimas viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ restorane, priklausančiame UAB „Viešbutis Lietuva“, pradėtas gavus vartotojų signalų, kad restorane patiekiami abejotinos kokybės ir šviežumo patiekalai.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai patikrinimo metu restorano virtuvėje rado 26 kg įvairių maisto produktų, kurių tinkamumo vartoti terminai buvo pasibaigę. Be to, nustatyta daugybė kitų maisto tvarkymo reikalavimų pažeidimų.

Pavyzdžiui, maisto žaliavos ir pusgaminiai buvo laikomi netinkamomis sąlygomis, neužtikrinama tinkama jų saugojimo temperatūra. Kai kurie pusgaminiai nepaženklinti, todėl neįmanoma nustatyti jų pagaminimo datos. Patiekalai restorane gaminami nesilaikant įmonės patvirtintų receptūrų ir technologinių aprašymų.

Nustatyta ir bendrų higienos reikalavimų, keliamų patalpoms, inventoriui ir personalui, pažeidimų.

Už nustatytus pažeidimus pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekse numatytą atsakomybę, įmonės atsakingam darbuotojui skirta piniginė bauda ir nurodyta visus nustatytus trūkumus nedelsiant pašalinti.

Patikrinimo metu rasti produktai su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais sulaikyti ir bus sunaikinti utilizavimo įmonėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos