Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 30

Pramogos ant Danės gali būti pavojingos

Spustelėjęs šaltukas vilioja miestiečius ir žvejus ant Danės upės ledo, tačiau specialistai įspėja – ledas ant upių pavojingas, ant jo geriau nelipti.
Pramogos ant ledo
Pramogos ant ledo / J.Andrijauskaitės nuotr.

Sekmadienį 15min.lt pastebėjo, kaip ant Danės upės pramogauja trys žmonės – du vaikai ir vyresnis vyras. Jie ant ledo čiužinėjo, spardė ledo gabalus. Vėliau pramogavo mėtydami ir spardydami kamuolį. Netoliese tądien į žvejybą ruošęsi vyrai kraipė galvas ir vadino pramogautojus savižudžiais.

Pramogautojus įspėjo dvi praeivės. Viena jų liepė keliauti namo, kita vėliau stebėjosi, kas sumanė tokias linksmybes ir siūlė geriau nulipti. Trijulė, nežinia, ar paklausiusi moters, ar vyriausio kompanijoje vyro sprendimu nuo ledo nulipo.

Pasak Lietuvos hidrometereologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus hidrologės Juditos Navašinskienės, upių ledas nesaugus. „Nesaugu lipti nei ant Danės, nei ant Kuršių marių ledo. Gali būti susidarę ledo ir oro tarpai. Be to, Danė yra judanti upė, tai ne ežeras. Į upę patenka nuotekos, šilto vandens srovės veikia, tad ant jo vaikščioti nesaugu“, – teigė moteris. Hidrologės teigimu, stipresnis šaltukas spaudė vos keletą dienų, tad tvirtas ledas tiesiog nespėjo susiformuoti.

Ant Danės žvejoję klaipėdiečiai pirmadienio popietę tikino, kad ledas yra maždaug 7 cm storio. „Bijai vilko neik į mišką“, – seną tiesą priminė žvejai. Ledas, anot jų, skaidrus, todėl nepavojingas. Dauguma žvejų džiaugėsi ištrauktomis kuojomis ir ešeriais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?