Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 01 29

Prasta kova su pūga: Klaipėdoje kelininkams skirtos tūkstantinės baudos

Uostamiesčio kelių valytojai antrą kartą per mėnesį sulaukė baudų. Kelininkai nubausti už prastą „kovą“ su sniegu. Pirmadienio rytą kelininkus keiksnoję gyventojai čiuožinėjo miesto gatvėmis, kur būta nemažų sniego sankaupų. Gatvių valytojai jaučiasi bausti nepelnytai, mat kova su pūga yra sudėtingas darbas.
Žiemiška Klaipėda
Dėl prastai nuvalytų kelių ir viešųjų erdvių valytojams skirtos baudos. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, jog bendrovėms „Ecoservice“ ir „Žemkasa“, valančioms šiaurinę ir pietinę miesto dalis, skirtos po 5 000 Eur siekiančios baudos. Pėsčiųjų takus valančiai bendrovei „Klaipėdos želdiniai“ skirta 1 950 Eur bauda. Praėjusią savaitę gatves valančios bendrovės gavo po 1 500 Eur siekiančias baudas, šaligatvių valytojai – 300 Eur.

Bendrovės „Žemkasa“ Žiemos tarnybos vadovas Julius Starkus pirmadienį 15min teigė, jog naktį iš sekmadienio į pirmadienį technika be perstojo darbavosi 15 valandų, per kurias nuolat snigo ir pustė. Priekaištai, jo manymu, buvo per ankstyvi, mat, pagal numatytą tvarką, kelininkai per porą valandų po snigimo privalo sutvarkyti kelius.

Dėl sausio viduryje skirtos baudos J.Starkus sakė nuo komentarų susilaikysiąs, o komentarus dėl dar vienos baudos irgi „pasiliksiąs vidiniam aiškinimuisi“.

Jaučiasi baudžiami nepelnytai

Bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas 15min teigė, jog baudos verčia pasijusti, jog darbas atliekamas bergždžiai, juolab, kad sutartyje numatyta, jog baigus snigti centrinėje miesto dalyje viešosios erdvės, tarp jų, autobusų aikštelės, laiptai ir kita, turi būti nuvalytos per šešias valandas, o atokesnės vietos – per aštuonias.

„Snigti baigė 8 ryto, o atstovai jau po 10 val. išvažiavo tikrinti. Akivaizdu, kad bus nenuvalyta, patys tą žinome. Reikia suprasti, jog ekstremali naktis buvo iš sekmadienio į pirmadienį, snygis, pakankamai daug sniego iškrito. 2010 metų gruodį buvo tiek daug sniego, tai kone prieš dešimt metų.

Mūsų to darbo nesimatė, nes pravažiuojame ir užsninga, o dar pustymas. Problema, kad mums kelininkai košę nuo kelio ant šaligatvių autobusų stotelių, takelių užverčia. Be abejo, žmogui nepatogu, košė sušąla, žmogus eina, laužosi kojas, o mums tenka nugramdyti“, – sakė G.Valašinas.

Reikia suprasti, jog ekstremali naktis buvo iš sekmadienio į pirmadienį, snygis, pakankamai daug sniego iškrito. 2010 metų gruodį buvo tiek daug sniego, tai kone prieš dešimt metų, – sakė G.Valašinas.

Pirmadienį direktorius lankėsi savivaldybėje ir bendravo su vadovybe, bandė paaiškinti, jog žmonės turi būti supratingi, tačiau savivaldybės atstovai teisinosi sulaukę lavinos skambučių.

„Toks įspūdis, kad sinoptikų prognozės yra tik kelininkams. Turi žmonės įvertinti avalynę. Mėginome paaiškinti, kad buvo pravažiuota ir ne kartą, bet kai ištisai sninga, nematyti, įrodyti nepavyko. Čia kaip prekybos centre, nuvalai, bet ateina žmonės su purvinais batais ir vėl nuo pradžių. Kaip elgtis toliau, neįsivaizduojame, vadinasi, mūsų darbas bergždžias, jei taip ar taip baudas skiria“, – apmaudo neslėpė G.Valašinas.

Vadovas stebisi, jog žmonės tarsi pamiršo, kad gyvena ne Ispanijoje ir vos pasnigus ima skųstis.

„Mūsų tikslas užtikrinti saugų judėjimą, bet saugus ir patogus, kad nesušlaptum kojų, yra skirtingi dalykai“, – sakė direktorius.

Iki savaitgalio, prognozuojama, gausus sniegas turėtų aptirpti, mat prognozuojamas atšilimas.

Primenama, jog daugiabučių kiemus ir gatveles valyti turi namo administratorius arba bendrija. Už erdves šalia verslo įstaigų atsakingos jos pačios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas