Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 26

Pratybose Lietuvoje dalyvauja naikintuvai iš Viduržemio jūroje dislokuoto JAV lėktuvnešio

Šiandien Divizijos gen. Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos Brg. gen. Kazio Veverskio poligone (Kazlų Rūda) tarptautinių pratybų metu Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgos ir iš Viduržemio jūroje dislokuoto JAV lėktuvnešio pakilę naikintuvai F-18 treniravosi vykdyti jungtinę paramą ugnimi, rašoma kariuomenės pranešime spaudai.
Lėktuvnešis.
Lėktuvnešis. / NATO nuotr.

Tūkstančius kilometrų įveikę sąjungininkų naikintuvai kartu su Lietuvos kariuomenės Gen. Romualdo Giedraičio ir Brg. gen. Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionais treniruojasi vykdyti jungtinę paramą ugnimi, kuri kviečiama ir valdoma tuo pačiu metu.

Jungtinės paramos operacijos demonstruoja strateginių Lietuvos sąjungininkų – JAV – galimybes ir įsipareigojimus Baltijos regiono saugumui bei stabilumui.

Paramos ugnimis iš oro operacija yra dalis gegužės 17-31 dienomis Baltijos, Adrijos ir Viduržemio jūrose vykstančių NATO vadovaujamų budrumo pratybų „Neptune Shield 2022“ (liet. „Neptūno skydas 2022“).

Pagrindinis šių tarptautinių pratybų tikslas yra iš esamos dislokacijos vietos naikintuvais paremti bet kurios NATO partnerės oro, jūrų ir sausumos pajėgas. NATO sąjungininkai skiria itin didelį dėmesį tokioms operacijoms, nes oro pajėgų integravimas į sausumos operacijas gali lemti operacinę sėkmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas