Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 14

Po kalinių pabėgimo nuo pareigų nušalinami Pravieniškių pataisos namų vadovai

Reaguojant į situaciją Pravieniškių pataisos namų-atvirojoje kolonijoje, Kalėjimų departamento direktoriaus sprendimu, laikinai nuo pareigų nušalinamas Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktorius Dainius Sušinskas, rašoma pranešime spaudai.
Dainius Sušinskas
Dainius Sušinskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Taip pat nuo pareigų laikinai nušalinami Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos l. e .p. direktoriaus pavaduotojas Sigitas Sadonis ir Trečiojo sektoriaus Saugumo valdymo skyriaus viršininkas Linas Nanartavičius. Įstaigos vadovu laikinai paskirtas Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojo pareigas einantis Gintautas Šarauskas.

Teisingumo ministerija inicijuoja neplaninį įstaigos auditą dėl valstybės biudžeto ir kitų finansinių mechanizmų lėšų panaudojimo Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje. Teisingumo ministerijos nuomone, Kalėjimų departamento tarnybinis patikrinimas turi apimti ir patikrinimus dėl tinkamų pareigūnų veiksmų, pasiruošimo ir infrastruktūros.

„Pastarosios paros įvykių aplinkybės atvėrė ir rimtas tiek valstybės biudžeto, tiek ir kitų finansinių mechanizmų lėšų panaudojimo rizikas, kai įkalinimo įstaigos statinys ir saugos sistema tampa įveikiamu barjeru pavojingiems asmenims. Teisingumo ministerija inicijuoja neplaninio audito atlikimą, siekdama įvertinti šios problemos faktines aplinkybes, sistemiškumą ir būtinas priemones, užtikrinsiančias tinkamą tokių rizikų suvaldymą ateityje“, – sako viceministras Elanas Jablonskas.

Pirmiausia reikia juos surasti, kad jie nepadarytų ko nors, dėl ko būtų liūdna paskui.

Viceministras akcentuoja, kad auditas ir tarnybinis tyrimas identifikuos problemas ir rizikas, kurios turi būti užkardytos ir ateityje nepasikartotų. Tačiau šiuo metu svarbiausia surasti pabėgusius asmenis. Tam pasitelkta atitinkamų institucijų pagalba.

Klausiamas, ar pabėgę nuteistieji kelia grėsmę visuomenei, policijos generalinis komisaras Renatas Požėla penktadienį atsakė, kad „jie nuteisti už kriminalinius nusikaltimus, yra pasišalinę savavališkai iš įkalinimo vietų, tai natūralu, kad tam tikras grėsmes matome.“

Anot R.Požėlos, kas yra atsakingas už kalinių pabėgimą, klausimas yra skirtas ne jam: „Kas yra kaltas, kas nekaltas, aš nenorėčiau gilintis. Yra tokia situacija, kai pirmiausia reikia juos surasti, kad jie nepadarytų ko nors, dėl ko būtų paskui liūdna.“

KD archyvo nuotr./Rolandas Kazakevičius
KD archyvo nuotr./Rolandas Kazakevičius
KD archyvo nuotr./Egidijus Žilinskas
KD archyvo nuotr./Egidijus Žilinskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas