Prelatui V.S.Vaičiūnui suteiktas VDU garbės profesoriaus vardas

Prelatui Vytautui Steponui Vaičiūnui penktadienį vykusiame Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Senato posėdyje įteiktos garbės profesoriaus regalijos.
Vytautui Steponui Vaičiūnui suteiktas VDU garbės profesoriaus vardas / VDU nuotr.
Vytautui Steponui Vaičiūnui suteiktas VDU garbės profesoriaus vardas / VDU nuotr.

Kaip nurodo universitetas, šiam dvasininkui, mokslininkui ir diplomatui garbės profesoriaus vardas skirtas už svarų indėlį į teologijos mokslą, nuopelnus VDU ir universiteto garsinimą pasaulyje.

„Dievas pasirūpino, kad mano gyvenimo kelias jau daugiau nei 30 metų eina kartu su prelato keliu, ir aš vis dar nenustoju žavėtis šiuo nuoširdžiu ir talentingu žmogumi. Ištikimybė Dievui nelieka neapdovanota, o jus Dievas apdovanojo įvairiais gabumais“, – pranešime cituojamas VDU rektorius Juozas Augutis.

Universiteto Katalikų teologijos fakulteto dekanas Benas Ulevičius pažymėjo, kad be V.S.Vaičiūno nuopelnų šio fakulteto arba nebūtų, arba jis turėtų mažiau gyvybės, svarbių ryšių su tarptautine akademine bendruomene ir Lietuvos visuomene.

Anot B.Ulevičiaus, reikšmingi prelato moksliniai darbai bei straipsniai, jo rūpesčiu atkurtas prieškario Lietuvoje pradėtas leisti religijos mokslų žurnalas „Soter“, gyvuojantis iki šiol, garbės profesorius yra išleidęs 14 poezijos knygų.

V.S.Vaičiūnas gimė 1944 metais Šiauliuose. 1971-aisiais jis baigė Kauno kunigų seminariją, vėliau pats joje dėstė, ėjo įvairias akademines pareigas.

2003-aisiais V.S.Vaičiūnui įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžius, 2004-aisiais popiežius Jonas Paulius II jam suteikė prelato garbės titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas