Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 18 /15:06

Premjeras: kavinėse nereikės žmogui skirti 10 kv. metrų

Kavinėse, restoranuose ir kitose maitinimo vietose kiekvienam lankytojui nebereikės skirti 10 kvadratinių metrų ploto, pranešė premjeras Saulius Skvernelis.
Vilnius sušvelnėjus karantino sąlygoms
Vilnius sušvelnėjus karantino sąlygoms / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot jo, tai pirmadienį nuspręsta COVID–19 komiteto posėdyje.

„Lieka bazinis reikalavimas: tarp staliukų – ne mažiau kaip 2 metrai. Jei tarp staliukų įrengtos specialios pertvaros, atstumas tarp lankytojų turi būti ne mažiau kaip metras“, – savo feisbuko paskyroje rašė S.Skvernelis.

Anot jo, lieka ir reikalavimas, kad prie vieno staliuko gali sėdėti iki 5 asmenų, o vienos šeimos narių skaičius nėra ribojamas.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikino, jog kavinės nemokėjo laikyti reikalavimo skirti 10 kvadratinių metrų ploto kiekvienam klientui.

„Panašu, viešojo maitinimo įstaigos ne visiškai teisingai interpretavo šitą nuostatą, buvo didžiulis nepasitenkinimas. Aišku, gaila, kad taip yra, nes iš pradžių norima pradėti veiklą, paskui nebetinka sąlygos“, – pirmadienį spaudos konferencijos metu aiškino ministras.

A.Veryga nurodė, kad sprendimas neskaičiuoti kvadratinių metrų žmogui kavinėse įsigalios nuo antradienio, gegužės 19 dienos. Tam nereikės laukti Vyriausybės posėdžio.

10 kv. metrų erdvės vienam žmogui reikalavimas buvo pagrindinė priežastis, dėl kurios daugelis kavinių svarstė atidėti planus atsidaryti ir aptarnauti žmones viduje.

Daugiau skaitykite: Dūžta restoranų savininkų viltys atsidaryti: kodėl net 10 kvadratų vienam žmogui, kodėl tik iki 22 val.?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas