Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 02 /17:19

Premjeras: nutarėme didinti medikų atlyginimus

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį pranešė priėmęs sprendimą didinti medikų atlyginimus. Apie savo sprendimą ministras pirmininkas parašė feisbuke. Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai antradienį Seime nebuvo nieko nutarta medicinos darbuotojų atlyginimų klausimu. Tiesa, premjeras trečiadienį ragino Seimo narius susitarti ir sprendimą dėl medikų algų kėlimo priimti patiems, kitą savaitę vyksiančio posėdžio metu.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nėra ko laukti. Iššūkiai ir grėsmės verčia priimti greitus sprendimus. Ką tik priėmėme sprendimą didinti medikų atlyginimus. Ne priedus – atlyginimus“, – feisbuke rašo S.Skvernelis.

Jis teigia, kad tai buvo suplanuota daryti nuo rugsėjo 1 dienos, tačiau su finansų ministru Viliumi Šapoka ir sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga sutarė, kad algos medikams bus keliamos jau nuo balandžio pradžios.

„Tam papildomai iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo rezervo bus skirta apie 130 milijonų eurų. Medikų darbo užmokesčio fondas didės 18 proc.

Ir, žinoma, esu įsitikinęs, kad antradienį Seimas pritars registruotam projektui, pagal kurį priedai medikams, dirbantiems koronaviruso židiniuose, bus padidinti nuo 60 iki 100 proc.“, – rašo premjeras.

Antradienį Seimas svarstė medikams už karantino metu išdirbtą laiką pavojingomis sąlygomis skirti priedus. Už tai po pateikimo vieningai pasisakė visi posėdyje dalyvavę Seimo nariai. Tačiau projektas parlamento posėdžio metu opozicijos iniciatyva pakito – priedus pasiūlyta skirti ir tiems medikams, kurie dirba karantino metu, nors nebūtinai pavojingomis sąlygomis, taip pat – juos padidinti. Tam pasipriešino valdantieji – ištraukė korteles ir balsavimas žlugo.

Tiesa, trečiadienį premjeras kvietė Seimo narius susitarti ir sprendimą dėl algų priimti kitą antradienį vyksiančio posėdžio metu.

„Sprendimai – ne rietenos, kaltinimai, žaidimai, beprasmiai ginčai – šiandien yra tai, ko reikia. Kitą antradienį įstatymas dėl medikų atlyginimų turi būti priimtas Seime“, – vos prieš dieną teigė S.Skvernelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?