Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 10

Premjeras Seime aiškinsis dėl įtariamo korupcijos skandalo Utenoje

Antradienį Seime premjeras Algirdas Butkevičius aiškinsis dėl buvusios jo sekretoriato vadovės ir Utenos mero socialdemokrato atžvilgiu atliekamo ikiteisminio tyrimo. Vyriausybės vadovą atsakyti į klausimus paprašė opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija.
Algridas Butkevičius
Algridas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Alvydo Katino ir Džiuljetos Žiugždienės kyšininkavimo skandalas yra neeilinis atvejis: kyla esminis klausimas, ar šioje istorijoje nėra požymių, kad socialdemokratų valdžioje yra susiformavusi visa korupcinė grandinė, kai išnaudojant partinius ryšius, besitęsiančius nuo aukščiausios valdžios iki savivaldybių, neužmirštama korumpuotai pasirūpinti ir savo asmeninės buities reikalais“, – pareiškė TS-LKD frakcijos Seime seniūnas Andrius Kubilius.

„D.Žiugždienė – ilgametė socialdemokratų premjerų ir prezidentų dešinioji ranka, iki šiol buvusi bene svarbiausiu žmogumi Algirdo Butkevičiaus komandoje – jo sekretoriato vadove. Alvydas Katinas – Utenos meras, vienas iš stipriausių socialdemokratų merų, vienas iš šios partijos vadovybės narių. Todėl skandalas paliečia ir patį A.Butkevičių“, – tvirtina opozicijos lyderis.

A.Butkevičiaus teiraujamasi, ar jis buvo informuotas, kad D.Žiugždienė ieško, kas jai nemokamai ar su didele nuolaida Utenoje sutvarkytų namą, ar pats premjeras nedalyvavo derinant tokių reikalų su A.Katinu ir pan. Taip pat prašoma premjero įvertinti savo atsakomybę už jo aplinkos ir aukštų partijos pareigūnų korupcinę veiklą.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) praėjusią savaitę pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimo Utenos rajono savivaldybės mero socialdemokrato A.Katino kyšininkavimo. Jis įtariamas iš bendrovės iš „Utenos melioracija“ reikalavęs kyšio D.Žiugždienės naudai – kad įmonė neva nemokamai suremontuotų premjero sekretoriato vadovės namą Utenos rajone.

Įtarimai dėl korupcijos pateikti A.Katinui ir D.Žiugždienei. Pastaroji praėjusią savaitę atsistatydino iš premjero sekretoriato vadovės pareigų. A.Katinas teismo sprendimu dviem mėnesiams nušalintas nuo mero pareigų. Jis neigia savo kaltę ir apskundė nušalinimą aukštesnės instancijos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito