Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 07 16

Premjeras: situacija gydymo įstaigose – netoleruotina, kai kurias jų žadama drausminti

Jeigu sveikatos priežiūros įstaigos nesieks labiau atstatyti savo veiklos, finansavimo, siekiančio vieną dvyliktąją buvusio prieš karantiną, jos negaus, sako premjeras Saulius Skvernelis. Padėtis kai kuriose gydymo įstaigose, pasak jo, netoleruotina.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Tai yra netoleruotina. Kai kurios gydymo įstaigos atstatė savo paslaugas 12 proc., 17 proc., kai kurios yra ir nulį atstatę“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje po Vyriausybės posėdžio sakė jis ir pridūrė, kad dėl to bus imtasi specialių priemonių.

„Jeigu situacija nesikeis, mes privalėsime nutraukti vienos dvyliktosios finansavimą ir sumokėti pagal faktą už suteiktas paslaugas. Nes tai nėra normalu. Tuo labiau, reikalavimai įstaigoms yra vienodi, tik paslaugų atstatymo procesas vienose vyksta, kitose – piktybiškai ne, sunku ir prisiskambinti, ir prisibelsti. Ypač tai liečia šeimos gydytojus ir pirminės priežiūros įstaigas, teikiančias stacionarią pagalbą“, – komentavo ministras pirmininkas.

Prie klausimo dėl gydymo įstaigų veiklos atnaujinimo Vyriausybė, pasak jo, sugrįš po dviejų savaičių.

„Žiūrėsim, koks yra progresas. Bet kokiu atveju, iki rugsėjo 1 dienos turim atstatyti maksimalų skaičių paslaugų, nes tai jau kelia didžiulę problemą“, – teigė S.Skvernelis.

Iki rugsėjo 1 dienos turim atstatyti maksimalų kiekį paslaugų.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga anksčiau pranešė, kad sveikatos priežiūros įstaigos, norinčios išlaikyti finansavimą, siekiantį vieną dvyliktąją buvusio prieš karantiną, liepą turi būti atnaujinusios apie 70–80 proc. paslaugų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas