Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 03 28

Premjeras svarsto, kad Lietuvoje galėtų būti duomenų bazė apie pretendentus turėti ginklą

Po keturių asmenų sušaudymo Kauno rajone ministras pirmininkas Saulius Skvernelis svarsto, kad Lietuvoje galėtų būti duomenų bazė, kur būtų kaupiama informacija apie pretendentų turėti ginklą sveikatos būklę.
Saulius Skvernelis susitiko su žurnalistais
Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš manau, kad (...) viena iš silpniausių grandžių, kalbant apie ginklus savigynai, tai yra centralizuotos duomenų bazės nebuvimas, kalbant apie pretendentų turėti ginklą sveikatos būklę“, – žurnalistams Rukloje antradienį sakė premjeras. Jo pasisakymą paskelbė interneto portalas tv3.lt.

Pasak premjero, dabartinė sistema negarantuoja, kad psichikos sutrikimus gydęsis asmuo neįsigis ginklo, nes „tie duomenys nėra nei kaupiami, nei rodomi“.

„Gydytojas, patvirtinantis, kad žmogus gali laikyti ginklą, nemato, pas ką asmuo kreipėsi ar gydėsi anksčiau. Tai čia yra klausimas, apie kurį diskutuojama kokie 27 metai. Klausimas, kokį interesą mes laikome aukštesniu – ar asmens duomenų apsaugą, ar visuomenės saugumą“, – teigė S.Skvernelis.

Ketvirtadienį policijos pareigūnai sulaikė keturių savo giminaičių nužudymu įtariamą 26-ių Egidijų Anupraitį. Į artimuosius jis, įtariama, šovė 21 kartą. Tai prokurorams sukėlė abejonių, ar įtariamasis yra psichiškai sveikas.

E.Anupraitis šių metų kovą legaliai įsigijo šaunamąjį ginklą. Jis buvo atlikęs visus tam reikalingus formalumus. Norinti gauti leidimą ginklui, Lietuvoje būtina pateikti psichiatro pažymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas