Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 05

Premjerė: atidaromos dirbtuvės yra itin svarbus kariuomenės aprūpinimo elementas

Ketvirtadienį Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė dalyvavo didžiųjų pėstininkų kovos mašinų remonto dirbtuvių Rukloje atidaryme. Premjerė kartu su krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku ir kitais renginio svečiais apžiūrėjo Ruklos krašto apsaugos infrastruktūros objektus ir tarusi įžanginį žodį dalyvavo dirbtuvių atidarymo ceremonijoje, rašoma Vyriausybės pranešime spaudai.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Laimos Penek nuotr.

„Šiandien atidaromos dirbtuvės yra itin svarbus kariuomenės aprūpinimo elementas. Svarbu ne tik tai, kad mes patys stipriname savo kariuomenę, perkame naują ginkluotę, įrangą, pasitikime savo partneriais, kurie yra nusiteikę stiprinti ir plėsti savo veiklą čia, o Rukla mūsų gynybos žemėlapyje yra labai svarbus ir visiems žinomas taškas.

Taip pat labai svarbu, kad visa tai, kas padeda mūsų kariuomenei veikti sklandžiai kaip laikrodis, visa tai, kas užtikrina, kad tai, ką mes įsigyjame, tai ką mes turime, veikia ar, esant reikalui, veiks kaip laikrodis“, – didžiųjų remonto dirbtuvių svarbą pabrėžė Ministrė Pirmininkė ir pasidžiaugė šiuo baigtu projektu.

„Spartindami naujus kovinės technikos įsigijimus, turime pasirūpinti ir modernia tokios technikos priežiūros bei aptarnavimo sistema. Šios dirbtuvės yra kompleksiško požiūrio į technikos remontą ir aptarnavimą pavyzdys. Tokios galimybės – po vienu stogu susitvarkyti Lietuvos kariuomenės turimą techniką – lygiai taip pat prisideda prie Lietuvos kariuomenės stiprinimo kaip ir pėstininkų kovos mašinų ar kitos gynybinius šalies pajėgumus stiprinančios karinės technikos įsigijimai. Siekiame, kad Lietuvos kariuomenė tokių dirbtuvių turėtų ne vienerias, o kelias“, – sveikindamas dirbtuvių atidarymo dalyvius sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Renginyje premjerė taip pat pažymėjo, kad tiek krašto apsaugos infrastruktūroje, tiek energetikos infrastruktūroje kiekvieną dieną galima matyti, kaip atsiranda vis nauji pabaigti darbai ir pasidžiaugė, kad projektai vyksta sparčiai, laiku, už numatytą biudžetą ir laikantis numatytų reikalavimų, kurie krašto apsaugos ir energetikos infrastruktūrai yra ypač aukšti.

Ji pasidalijo pastebėjimu, kad tokių projektų gausa bei sparta rodo Lietuvos visuomenės rimtą nusiteikimą ir suvokimą, kad visi turime būti pasiruošę kovoti už savo valstybę ir laisvę, kad kiekvienas žmogus savo kasdieniais darbais prisideda prie Lietuvos saugumo didinimo, o skeptikai vis rečiau abejoja krašto apsaugos stiprinimo poreikiu.

Rukloje vystomą infrastruktūrą sudaro 6 objektai: didžiosios remonto dirbtuvės „Vilkas“ arba kitaip „PKM 8 dirbtuvės“, šaudmenų ir sprogmenų sandėliai, Gaižiūnų poligono plėtra, šarvuotų visureigių garažai, Vokietijos vadovaujamos priešakinės bataliono grupės Lietuvoje nuolatinė logistinės paramos aikštelė ir Lietuvos bei Vokietijos bendromis pajėgomis sutartas vystyti naujos karinės teritorijos projektas „Neries terasa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas