Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 28

Premjerė: G.Landsbergio vadovavimas partijai „nei įpareigoja, nei stabdo“, jis – puikus ministras

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad Gabrieliaus Landsbergio vadovavimas konservatorių partijai nedaro įtakos jos pasitikėjimui šiuo politiku kaip užsienio reikalų ministru. Tai premjerė sakė interviu tv3.lt paklausta, ar G.Landsbergio buvimas partijos pirmininku darė įtakos jos apsisprendimui netenkinti ministro atsistatydinimo pareiškimo.
Ingrida Šimonytė ir Gabrielius Landsbergis
Ingrida Šimonytė ir Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

I.Šimonytės teigimu, G.Landsbergis Vyriausybėje dirba jos pasitikėjimo pagrindu, ir savo pareigas atlieka puikiai.

„Man būtų sunku priimti sprendimą dėl G.Landsbergio dėl (paties) G. Landsbergio, o ne dėl to, kad jis yra partijos pirmininkas. Todėl, kad aš tikrai labai vertinu G.Landsbergio darbą, manau, kad jis yra puikus užsienio reikalų ministras“, – interviu tv3.lt sakė premjerė.

„Mes neturime kažkokių diskusijų, ginčų, nesutarimų dėl tų krypčių užsienio politikoje, kurios yra svarbios, nes tai yra iš esmės partijos programa, su kuria atėjome į rinkimus. Tai, kad G.Landsbergis yra partijos pirmininkas, mane nei kažkaip jo atžvilgiu įpareigoja, nei kažkaip stabdo. Mes vertiname tai kaip darbinę situaciją, kur aš esu žmogus, kurio pasitikėjimo pagrindu G.Landsbergis dirba Vyriausybėje“, – teigė ji.

G.Landsbergis šį mėnesį buvo parašęs atsistatydinimo pareiškimą. Jis argumentavo, kad baltarusiškų krovinių gabenimas per Lietuvą nepaisant JAV sankcijų kelia „reputacinius iššūkius“ Vyriausybei.

I.Šimonytė nusprendė netenkinti atsistatydinimo prašymo ir paliko jį dirbti Vyriausybėje.

G.Landsbergis nuo 2015 metų vadovauja Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijai. Ši partija rėmė I.Šimonytę prezidento rinkimuose ir delegavo ją vadovauti Vyriausybei. Pati I.Šimonytė nėra partijos narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus