Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 15

Premjerė įvardijo, kada būtų galima atsisakyti kaukių uždarose erdvėse

Vertinant COVID-19 atvejų skaičių, situacija Lietuvoje yra stabili, sako premjerė Ingrida Šimonytė. O situacija reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose, pasak jos, džiugina. Jei tokios tendencijos įsitvirtins, Vyriausybė, anot ministrės pirmininkės, svarstys atlaisvinti paskutinius likusius COVID-19 apribojimus.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą nustatyta 5317 naujų COVID-19 atvejų.

Žymus naujų atvejų kritimas, pasak premjerės, yra stabtelėjęs.

„Vakar dienos atvejų skaičius yra 5 tūkst. Mes kol kas net negalime pasakyti, kad atvejų kritimo tendencija yra labai ryški. Ji buvo labai ryški keletą vasario antros pusės savaičių ir pačioje kovo pradžioje. Dabar kritimas yra stabtelėjęs.

Mes gerų geriausiai kaip galima situaciją įvertinti, kad ji yra stabili ir neblogėjanti. Šią savaitę yra šioks toks nedidelis kritimas, bet jis yra gana nedidelis. Be to, mes turime dar tik pirmadienio duomenis“, – antradienį Seime žurnalistams komentavo I.Šimonytė.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1378 COVID-19 sergantys pacientai, 63 iš jų – reanimacijoje.

Pastarieji skaičiai, pasak premjerės, džiugina:

„Geriau nuteikia reanimacijų duomenys, kur tikrai matom skaičius, kurių nematėme pusmetį, gal net ir ilgiau. Reanimacijose pacientų yra gerokai sumažėję.O tai yra džiugi žinia.“

„Ne reanimacinėse ligoninės lovose vaizdas nėra toks vienareikšmiškas, bet reikia suprasti, kad ten yra žmonės, kurie yra ir su COVID-19, ir dėl COVID-19. Galbūt dabar daugiau su COVID-19, nes pats COVID-19 visuomenėje yra gana plačiai paplitęs“, – pažymėjo ministrė pirmininkė.

Vyriausybė, pasak jos, stebės situaciją toliau ir į tai reaguos.

„Stebėsim toliau situaciją. Akivaizdu, kad 5 tūkst. atvejų dabar yra ne tas pats, kas 2020 metų pabaigoje. Jeigu tos tendencijos toliau tvirtinsis, tada Vyriausybė svarstys paskutinius apribojimus su COVID-19, kurie vis dar tebėra taikomi“, – pažymėjo I.Šimonytė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ligoninė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ligoninė

Nuo pandemijos pradžios koronavirusu Lietuvoje mažiausiai vieną kartą užsikrėtė 968,7 tūkst. gyventojų, nuo jos mirė per 8,6 tūkst. žmonių.

Nuo praėjusių metų pabaigos sparčiai augęs naujų susirgimų skaičius po truputį mažėti pradėjo šių metų vasario pradžioje, rašo BNS. Tuomet pasiektas naujų atvejų rekordas, kai per parą nustatyta daugiau kaip 14 tūkst. užsikrėtimų koronavirusu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas