Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 11

Premjerė pasveikino naująją Moldovos Vyriausybės vadovę N.Gavrilitą

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino Nataliją Gavrilitą tapus Moldovos Vyriausybės vadove.
Moldovos vėliava
Moldovos vėliava / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Veiksmo ir solidarumo partijos įtikinama pergalė Parlamento rinkimuose – aiškus ženklas, kad Moldovos žmonės nori demokratinių pokyčių, skaidraus valdymo ir europinių reformų. Nuoširdžiai džiaugiuosi laimėjimu ir Jūsų Vyriausybės paskyrimu. Linkiu ištvermės ir sėkmės – laukia sunkus darbas. Lietuva rėmė ir rems Moldovą. Esame pasirengę toliau suteikti ekspertinę pagalbą siekiant spartinti Moldovos eurointegraciją ir telkti paramą Moldovai“, – pabrėžė premjerė.

I.Šimonytė akcentavo, kad abi šalis sieja panaši istorija, bendri iššūkiai ir stiprus abipusis palaikymas. Moldovos drąsa, tampant pirmąja šalimi, 1990 metų gegužę pripažinusia Lietuvos nepriklausomybę, Lietuvoje buvo ir tebėra nuoširdžiai vertinama – tai užtikrino ypatingą vietą Moldovai ir jos žmonėms lietuvių širdyse.

„Esu tikra, kad Moldovos ir Lietuvos draugystė ir toliau stiprės bei duos vaisių artėjant mūsų diplomatinių santykių užmezgimo 30-mečiui kitais metais bei daugelį metų ateityje“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Premjerė pasidžiaugė, kad trečiadienį Moldovą pasieks 26,5 tūkst. vakcinų iš Lietuvos – pagalba šaliai kovojant su COVID-19 pandemija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas