Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 20

Premjerė pasveikino naująją Suomijos Vyriausybę ir jos vadovą Petterį Orpo

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino prisiekusią Suomijos Vyriausybę ir jos Ministrą Pirmininką Petterį Orpo, linkėdama sėkmės stiprinant Suomijos ir jos žmonių saugumą, auginant gerovę ir klestėjimą.
Petteri Orpo
Petteri Orpo / Imago / Scanpix nuotr.

Sveikinimo laiške Vyriausybės vadovė pažymėjo vis glaudesnius Lietuvos ir Suomijos santykius, šalims bendras laisvės ir demokratijos vertybes bei siekius kurti klestintį Šiaurės-Baltijos regioną, stiprią ir pažangią Europą bei tvarią taiką žemyne ir pasaulyje.

„Šokiruojančios ir brutalios Rusijos invazijos Ukrainoje akivaizdoje mūsų vienybė turi tęstis. Jokia valstybė negali laikyti nepriklausomybės ir teritorinio integralumo duotybe, matydama, kokie trapūs yra taika ir stabilumas Europoje. Džiaugiuosi galėdama pažymėti svarbų Suomijos narystės NATO vaidmenį sustiprinant mūsų regiono saugumą ir atveriant naujas galimybes mūsų šalims artimiau bendradarbiauti saugumo ir gynybos srityje“, – sakė Ministrė Pirmininkė I. Šimonytė.

Premjerė išreiškė lūkestį, jog bendromis pastangomis Lietuva ir Suomija ir toliau artimai bendradarbiaus bei tęs aktyvų dialogą, paremtą abipusiu supratimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas