Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Premjerė: reikia stiprinti ryšį su bendraminčiais partneriais, didinti ES atsparumą

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad reikia stiprinti ryšį su bendraminčiais partneriais pasaulyje ir didinti visapusišką bendrijos atsparumą. 
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Europos Sąjunga, kurioje ką tik paminėjome savo 20-ies narystės metų sėkmę, gali tapti dar geresne: mums reikalinga efektyviau veikianti, tikra kapitalo rinkų sąjunga, žaliasis kursas, kuris kartu sustiprintų mūsų energetinį nepriklausomumą, turime stiprinti ryšį su bendraminčiais partneriais pasaulyje ir didinti visapusišką bendrijos atsparumą, jog galėtume geriau apsaugoti savo piliečius“, – sakė I. Šimonytė. 

„Europos Sąjunga – taikos projektas, bet taika pasiekiama tik per stiprybę. Šiandien jos ypač reikia ir tam, kad padėtume Ukrainai apsiginti nuo Rusijos agresijos ir nugalėti“, – pridūrė  premjerė.  

Taip ji kalbėjo sekmadienį Berlyne vykusioje Rytų Vokietijos ekonomikos forumo diskusijoje „Vokietija ir Lietuva: Europos ekonomikos geopolitinių įtampų laikais“.

Darbo vizitu Vokietijoje viešinti I. Šimonytė su Vokietijos kancleriu Olafu Sholzu (Olafas Šolcas) aptarė Europos Sąjungos (ES) ekonomikos ir atsparumo, dvišalio bendradarbiavimo bei saugumo klausimus, o taip pat paramos Ukrainai, saugumo regione bei dvišalio Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimo temas.

Kaip pažymėjo premjerė, Ukrainai labai reikalinga parama, kuri padėtų ne tik atsilaikyti, bet ir nugalėti agresorių.

Susitikime taip pat aptartos ES aktualijos, pasirengimo Vokietijos brigados dislokavimui Lietuvoje darbai, kiti dvišalių ryšių klausimai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi