Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 14

Premjerė su ministrais ir „Sodros“ vadove aptars kitų metų biudžetus

Premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį susitinka su socialinės apsaugos ir darbo, sveikatos apsaugos ir finansų ministrais bei „Sodros“ vadove aptarti kitų metų biudžetus.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Kitų metų valstybės, Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) ir „Sodros“ biudžetų projektai, kuriuos parengė ankstesnė Sauliaus Skvernelio Vyriausybė, po pirmojo svarstymo Seime yra grąžinti Vyriausybei.

Biudžetų projektai parengti planuojant, kad kitąmet valdžios sektoriaus deficitas sudarys 5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), tačiau ir I.Šimonyte, ir finansų ministrė Gintarė Skaistė pripažįsta, kad jis neišvengiamai bus didesnis.

Pasak I.Šimonytės, Seime jau priimti įstatymai, pavyzdžiui, dėl papildomo pensijų indeksavimo ar įtraukiojo ugdymo, kuriems finansavimas biudžeto projekte nėra numatytas. Be to, kitų metų valstybės išlaidas didins priemonės, skirtos antrajai koronaviruso bangai suvaldyti.

G.Skaistė anksčiau prognozavo, kad deficitas gali siekti 6,5 proc. BVP. Valstybės kontrolė 2021-iesiems prognozuoja 5,7 proc. deficitą.

2021-ųjų „Sodros“ biudžetą I.Šimonytė aptars su socialinės apsaugos ir darbo ministre Monika Navickiene bei Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos direktore Julita Varanauskiene, PSDF biudžetą – su sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu, valstybės ir savivaldybių biudžeto projektą – su finansų ministre Gintare Skaiste.

Antrasis biudžeto svarstymas Seime numatytas gruodžio 17-ąją, o tada po kelių dienų turėtų vykti projektų priėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai