Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 07

Premjerė su partijų derybininkais aptars nacionalinį susitarimą dėl švietimo

Premjerė Ingrida Šimonytė susitiks su partijų deleguotais derybininkais, rengiančiais nacionalinį susitarimą dėl švietimo.
Mokykla
Mokykla / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Trečiadienį rengiamas susitikimas su premjere, jo metu bus pristatytas pasiektas rezultatas, nacionalinio susitarimo tekstas“, – BNS sakė švietimo ministrės atstovas Dainoras Lukas.

Kaip BNS sakė Seimo Švietimo komiteto pirmininkas, Laisvės partijos atstovas Artūras Žukauskas, partijų deleguoti atstovai iš esmės suderino susitarimo tekstą, šią savaitę liko patvirtinti tam tikras detales dėl siektinų finansavimo rodiklių moksleiviui, studentui, bendrai mokslui ir kt.

Patį susitarimą dar vertins partijos, jį tvirtinti tikimasi rudenį.

Kaip skelbta anksčiau, susitarimas apima daugiau nei dvi dešimtis konkrečių įsipareigojimų švietimo srityje, numatyti siektini sėkmės rodikliai iki 2024-ųjų, 2027-ųjų.

Dokumente kalbama apie didesnį savivaldybių savarankiškumą panaudojant švietimo lėšas, siekius integruoti kultūros ir meno priemones į ugdymo procesą, stiprinti profesinį ugdymą, plėsti neformalų švietimo krepšelį skiriant jį darželinukams, galimybes tapti mokytojais kitų profesijų atstovams, taikyti vienodus minimalius stojimo reikalavimus visiems stojantiems ir kt.

Taip pat deramasi įtraukti konkrečius „sėkmės rodiklius“ dėl vienam mokiniui, studentui tenkančių lėšų didinimo, mokytojų ir dėstytojų atlyginimų augimo atitinkamai iki 130 proc. ir 150 proc. nuo vidutinio darbo užmokesčio iki 2024-ųjų pabaigos.

Susitarimas turėtų galioti iki 2030-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas