Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 28 /13:26

Prezidentas atvyko iš anksto neskelbto vizito į Kyjivą

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį atvyko iš anksto neskelbto vizito į Kijevą, kur susitiks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir dalyvaus Ukrainos Konstitucijos priėmimo 27-ųjų metinių renginyje.
Gitanas Nausėda Kyjive
Gitanas Nausėda Kyjive / Nuotr. iš G.Nausėdos „Facebook“ paskyros

Kaip pranešė Prezidentūra, Lietuvos vadovas su Ukrainos prezidentu aptars liepos mėnesį Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo darbotvarkę, taip pat Ukrainos derybų dėl narystės Europos Sąjungoje, Lietuvos ir Europos Sąjungos pagalbos Ukrainai klausimus.

Į Kijevą prezidentas atvyko iš Hagos, kur septynių valstybių vadovų susitikime aptarė tolesnę paramą Ukrainai. Iš čia G. Nausėda vyks į Briuselį, kur ketvirtadienį prasideda Europos Vadovų Tarybos posėdis.

Prezidentūros trečiadienio rytą paskelbtame vaizdo įraše iš Hagos šalies vadovas paskelbė vykstantis į Kyjivą su geromis žiniomis V. Zelenskiui, kad Lietuva perka Ukrainai dvi oro gynybos NASAMS paleidimo sistemas.

Prezidento feisbuke paskelbta, kad Lietuva ir Norvegijos įmonė „Kongsberg“ pasirašė sutartį dėl dviejų atnaujintų oro gynybos sistemų NASAMS paleidiklių įsigijimo ir perdavimo Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas