Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 20

Prezidentas, kitaip nei konservatoriai, abejonių dėl Š.Liekio objektyvumo neturi

Konservatoriams suabejojus į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) paskirto politologo Šarūno Liekio nešališkumu, jį delegavęs prezidentas Gitanas Nausėda teigia esąs įsitikinęs, kad Š.Liekis, eidamas VRK nario pareigas, gebės atsispirti bet kokiam galimam politiniam spaudimui.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Prezidentas yra įsitikinęs, kad Seimo patvirtintas naujasis VRK narys prof. Š.Liekis nešališkai ir objektyviai atliks savo pareigas, atsispirdamas bet kokiam galimam suinteresuotų politinių jėgų spaudimui“, – rašoma atsakyme, kurį 15min perdavė Prezidento kanceliarija.

Politologą Š.Liekį Seimas balsų dauguma per slaptą balsavimą VRK nariu paskyrė antradienį.

Prieš balsavimą valdantieji konservatoriai reiškė abejonių dėl jo nešališkumo, nes praėjusiais metais Š.Liekis konsultavo buvusią „valstiečių“ suformuotą Vyriausybę, o jei tiksliau – Vyriausybės strateginės analizės centrą, kuris rengia analizes ir teikia rekomendacijas ministrų kabinetui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Liekis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Liekis

„LRT radijo“ žiniomis, Š.Liekis už 10 tūkst. eurų Vyriausybės strateginės analizės centrui praėjusiais metais teikė ekspertines konsultacines paslaugas COVID-19 ir socialinės politikos klausimais.

Politikų reiškiamas abejones Š.Liekis teigė vertinantis kaip „spaudimą Seimo narių laisvam pasirinkimui, manipuliuojant visuomenės nuomone ir akivaizdžiai pramanytais pretekstais prieš jį kaip prezidento kandidatą“.

Į tai atsakydamas, konservatorius Andrius Vyšniauskas atkirto, kad kaltinimai spaudimu yra „absurdiškos insinuacijos, kurios neturi nieko bendro nei su realybe, nei su tiesa“.

„Mūsų frakcijos posėdyje buvo ganėtinai aštri diskusija dėl gerbiamo Š.Liekio – tiek ir tam tikrų užsakymų jo politologinių ar kitų paslaugų, tiek ir dėl jo pasisakymų Baltarusijos atžvilgiu <...>. Natūralu, jei apie žmogaus veiksmus, biografiją kyla klausimų, jis turi atsakyti, o ne mėtytis kažkokiais kaltinimais“, – BNS anksčiau komentavo A.Vyšniauskas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Vyšniauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Vyšniauskas

Prezidentas į naujos sudėties VRK delegavo ne tik Š.Liekį, bet ir Nacionalinės bibliotekos departamento direktorių, laikinai vykdantį generalinio direktoriaus pavaduotojo mokslui ir strateginei plėtrai funkcijas, Andrių Vaišnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas