Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 09

Prezidentas su nevyriausybininkais aptars senjorų skiepijimą nuo COVID-19

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį su nevyriausybinių organizacijų atstovais aptars senjorų skiepijimo nuo COVID-19 procesą.
Kaune pradėti skiepyti senjorai, kuriems - virš 80 metų
Vakcinacija / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

Jis nuotoliniu būdu susitiks su senjorų ir jiems talkinančių organizacijų atstovais. Bus kalbama apie pagrindines kliūtis spartesniam senjorų skiepijimuisi, BNS informavo prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

Ketvirtadienį valstybės vadovas išplatino specialų kreipimąsi, ragindamas vyresnio amžiaus žmones skiepytis, nes koronavirusas jiems pavojingiausias.

„Esu įsitikinęs, kad vienintelis patikimas būdas įveikti pandemiją – masinis skiepijimas. Taip sako mokslas, taip rodo kitų valstybių patirtis. Todėl sulaukęs savo eilės nedvejodamas pasiskiepijau vakcina „AstraZeneca“. Iš savo patirties galiu pasakyti – vakcina ne tik apsaugo nuo viruso, bet ir padeda jaustis saugiau“, – teigė prezidentas.

G.Nausėda apgailestavo, kad Lietuva kol kas „smarkiai atsilieka nuo sparčiausiai senjorus skiepijančių Europos valstybių“.

Statistikos departamento duomenimis, mažiausiai vieną COVID-19 vakcinos dozę Lietuvoje yra gavę per 415,9 tūkst. žmonių. Paskiepyta 48 proc. 70–79 metų žmonių ir 42 proc. vyresnių nei 80 metų žmonių.

Lietuvoje šiuo metu skiepijami prioritetinėms grupėms pagal amžių ar ligas priklausantys žmonės bei svarbias funkcijas atliekantys darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito