Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 31

Prezidentas Valdas Adamkus: kelkime gyvenimo lygį ir niekam nereikės bastytis po pasaulį

Emigracijos srautas nuslūgs, kai gyvenimo lygis Lietuvoje pakils iki Europos lygio, įsitikinęs kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus. Jis siūlo strategijas keisti naujomis darbo vietomis ir nesistengti žmonių sulaikyti prievarta – esą niekam neuždrausi ieškoti geresnės ateities.
Emigracija
Emigracija / BFL nuotr.

„Mano vienintelis troškimas, mūsų pirmiausia pareiga yra pakelti Lietuvos gyvenimo gerovę iki tokio lygio, kad niekam nereikėtų dėl ekonominių pagrindų ar galimybių bastytis po pasaulį, ieškoti geresnių gyvenimo sąlygų, kad tos sąlygos būtų tokios pačios, kaip kitur pasaulyje, – pirmadienį radijo laidoje „LRT aktualijų studija“ sakė buvęs valstybės vadovas. – Tada nereikės abejoti dėl emigracijos, rasime pakankamai darbo ir užsiėmimų savo talentui vystyti Lietuvoje, tuo pačiu pagerinsime savo pačių gyvenimo gerovę.“

BFL/Tomo Lukšio nuotr./Valdas Adamkus (centre)
BFL/Tomo Lukšio nuotr./Valdas Adamkus (centre)

Anot V.Adamkaus, neįmanoma uždrausti, kai yra galimybių, ieškoti geresnio gyvenimo kelio, todėl visuoment bus išvykstančiųjų. Esą galima kurti strategijas. bet praktiškai reikia siekti, kad gyvenimo lygis pakiltų iki europinio, tuomet neliktų akstino dairytis skalsesnės duonos kitur, o gyventi čia su savo šeimomis ir draugais, kurti valstybės ateitį.

Pats ilgą laiką praleidęs JAV, prezidentas priminė, kad emigracija nėra naujas dalykas Lietuvos istorijoje. XX a. pr. tūkstančiai žmonių iškeliavo dėl ekonominių priežasčių, vėliau – dėl politinių, dabartinė emigracija – vėl ekonominė.

„Išgyvenau pusę šimtmečio už Lietuvos ribų, bet Lietuva visuomet buvo išsvajota aukso šalis, – prisiminė V.Adamkus. – Galbūt kai kur šiandien ir nusiviliu, kad nerealiai pažiūrėjau į Lietuvą. Bet aš ja tikiu ir galvoju, kad bus tokia, apie kokią svajojau, nes turime talentingą jaunąją kartą. O kad išsilavins ir tam tikra dalis pasiliks už Lietuvos ribų, neliūdėkime. Užteks Lietuvoje pozityvių, gabių ir talentingų žmonių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai